Egy kéz smink szivacsot és alapozót fog

Ezek a legjobb korrektorok pattanások elfedésére

Nincs is annál frusztrálóbb érzés, mikor egy fontos eseményre való készülődés során észrevesszük, hogy egy nemkívánatos vendég, azaz egy pattanás éktelenkedik az arcunkon. És persze mikor jönnek ki azok a fránya pattanások? Mindig akkor, amikor valami fontos helyre mennénk.


A mai sminktermékek mellett azonban megnyugodhatunk. Hiszen számtalan választási lehetőségünk van, az alapozók és korrektorok kifogyhatatlan tárházát kínálják már nekünk az egészen kis márkáktól kezdve a nagyokig.

Annak ellenére, hogy végtelen termék közül válogathatunk már a piacon, csak néhány olyan termék van, amik tökéletesen megfelelnek a hegek, foltok, aknék elfedésére. Fontos, hogy olyan formulát válasszunk, amely hidratál, intenzív tartóképességgel rendelkezik és tele van pigmenttel.

Az sem mindegy, hogy a terméket milyen eszközzel applikáljuk fel a bőrünkre, szakértők szerint ugyanis a lapos ecsetek használata a legeredményesebb. Illetve értelemszerűen a tökéletes árnyalatot is meg kell találnunk, ami bőrtípustól függően mindenkinél eltérő lehet. De lássuk, hogy mely termékek a legalkalmasabbak a feladatra.

Laura Mercier

Az egyik legnagyobb kihívást a korrektorok számára az jelenti, hogy ne ráncosodjanak és gyűrődjenek meg a bőrünkön, akár egész napos használat után sem. Hidratájon, de mégse izzassza a bőrünket. A Laura Mercier korrektor azonban képes erre. Közepes fedést nyújt, hidratál és nem mozdul el egy hosszú nap után sem. Önmagában is használható, azonban egy puderes fedéssel bombabiztos finsiht kapunk.

Dior Forever Skin

A Dior Forever Skin korrektorja maximális fedést nyújt, azonban mégis smink nélküli megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Egyáltalán nem feltűnő, szinte észrevehetetlen textúrájának köszönhetően. A leghatékonyabb fedés elérése érdekében tegyél belőle egy keveset a kezedre, majd lapos ecsettel a kezedről vigyél fel belőle a problémás területekre.

Maybelline Super Stay

Ha pattanásosodásra és zsírosodásra hajlamos bőröd van, akkor a matt sminktermékek lesznek a legjobb barátaid. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy nagyon szárító terméket kell vennünk. A lényeg, hogy a végeredmény matt hatást keltsen, de fontos, hogy a bőrünket egyszerre táplálja és mégis elvegye a bőrtől a fölösleges olajat. A Maybelline korrektorja pedig ezt tökéletesen tudja teljesíteni. A tartóssága pedig már csak hab a tortán, 30 órán át is képes fedni a kritikus területet.