Hálószoba őszi dekorációban

3 szakértői tipp az őszi dekoráláshoz

Az alábbi egyszerű tippekkel könnyen őszi hangulatot hozhatunk az otthonunkba.


Bár gyönyörű idő van, hivatalosan is megérkezett az ősz. Sokak számára az évszakváltás az otthon megújulását is jelenti, és a nagytakarítás mellett a dekoráción is szeretnek változtatni.

Nem kell várnunk az első hűvösebb napra azzal, hogy őszi elemekkel díszítsük fel a szobákat. Mutatjuk, mit érdemes tenni azért, hogy otthonunkba is megérkezzen az ősz.

1. Fokozatosság

Emily Henderson belsőépítész azt javasolja, hogy az őszi dekorációhoz a réteges megközelítést alkalmazzuk. Ahelyett, hogy októberig várnánk, majd elővennénk az összes őszi dekorációt, hogy otthonunkat teljesen átalakítsuk, ezzel a módszerrel tempót tarthatunk, szándékosak maradhatunk, és a dekorációs folyamatot is élvezetesebbé tehetjük.

Helyezzünk egy, az erdőben szedett dolgokból készített koszorút az ajtónkra, és cseréljünk ki néhány párnát vagy takarót, aztán néhány héttel később talán néhány tököt és más őszi dekorációt is hozzáadhatunk ezekhez.

2. Kisebb cserék

Stephanie Perez O'Boyle tervező egyetért a lépésenkénti megközelítéssel. Lassan, a kora őszi szezon során véghezvitt apró változtatásokkal váltsunk át a nyárról az őszre. A legegyszerűbb helyen kezdjük ezt, az asztallal vagy komóddal, melyre különböző díszeket és egyéb tárgyakat rakunk.

Cseréljük le a szezonális dekorációt, hogy a dolgok egyszerűek maradjanak. A nyárról őszre való átváltáshoz helyezzünk sütőtökkel és más rusztikus terményekkel teli tálat vagy kosarat a trópusi gyümölcsökből álló asztaldísz helyére, a virágokat pedig cseréljük le lila és mélyvörös árnyalatú krizantémokra és dáliákra.

3. Textíliák cseréje

A textilek cseréje egy másik egyszerű módja annak, hogy kis adagokban őszi hangulatot és színvilágot vezessünk be. Az ősz közeledtével váltsuk le a nyári textíliákat melegebb tónusokra és hangulatosabb anyagokra a hűvös őszi napokra. A visszafogott vörösek, a földes és rozsdás árnyalatok, valamint az arany tónusok előkészítik a terepet a hűvösebb hónapokra.

Keressünk néhány nehezebb, semleges kötött takarót és párnát, faliszőnyeget és gyertyákat a hangulatos őszi hangulathoz.

(Bhg)

Nyitókép: Shutterstock