Nappali belső

5 dolog, ami elegáns, francia hangulatot kölcsönöz az otthonodnak

Tagadhatatlan, hogy Párizs a világ egyik legstílusosabb városa. Nemcsak a divat, hanem a modern bútorok és a fantáziadús építészeti részletek kifinomult keverékéről is ismert a város. A parkettától és a márványkandallóktól kezdve a díszes fali díszlécekig és a padlótól a mennyezetig érő ablakokig, egy párizsi lakás csodás atmoszférát nyújt, amiből érdemes átvenni néhány ötletet.

1. Aranyozott tükör

Egy-két aranyozott keretes tükör eleganciát és pompát kölcsönöznek, ráadásul időtlen stílusú.

2. Dekoratív díszlécek

Több melónak tűnik, mint gondolnánk, de néhány részlet beemelésével teljesen újjá varázsolhatjuk otthonunkat. Ilyen például a fali díszléc vagy egy vintage kandallópárkány, amelyet akár a Facebook Marketplace-en beszerezhetünk, és maximum átalakítjuk a magunk tetszése szerint. Ez a két változtatás önmagában sokkal több karaktert adott a térnek, és egy kis párizsi bájjal ruházta fel.

3. Vintage bútorok

Ma már számos helyen tudunk régebbi bútorokat megvásárolni az eredeti ár töredékéért, melyek különlegesebbé teszik az otthonunkat bármilyen ikeás bútornál.

4. Mellszobrok

A francia ihletésű dekorációs elemek következetes használatának - különösen az aranyozott keretekkel, fali díszlécekkel, mennyezeti medalionokkal és egy nagy mellszobor gyűjteménnyel teli galériás falak elegáns és különleges stílust biztosítanak.

5. Zsúrkocsi

Bárpult helyett zsúrkocsi? Elegánsabb és egyedibb, az italok mellé pedig kitehetünk egy-két sikkes magazint vagy műtárgyat.