Emma Corin

Itt a nyár legújabb frizuratrendje, amivel garantáltan tarolni fogsz

A rövid frizurák az utóbbi időben nagyon divatosak, így nem meglepő, hogy a legújabb trend, amely az interneten terjed, két kedvenc frizuránkat ötvözi egyben. Ez az új trend nem más, mint a Wixie, egy pixie-shag hibrid, amiről most a szakértők is elmondják a véleményüket.


Mi a különbség a Bixie, a Mixie és a Wixie között?

Elég zavaró lépést tartani a hajvágási trendekkel. Az sem segít, hogy manapság a pixie-nek számtalan változata létezik, de megpróbáljuk a lehető legjobban lebontani a három legnépszerűbb stílust. A Bixie a klasszikus bob frizura formáját ölti, tehát hosszabb rétegekre számíthatsz, amelyek közvetlenül az állnál vagy éppen az áll mellett helyezkednek el. A Mixie inkább a mullet stílus jegyeit hordozza, így rövidebb rétegek lesznek a füled körül, amelyeket hosszabb, a tarkódon végigfutó tincsek kísérnek. Végül, de nem utolsósorban a Wixie a két stílus között helyezkedik el, mivel közepesen hosszú tincseket hagy a fülek körül, miközben a hosszú rétegek a tarkónál maradnak.

Már a név önmagában olyan szeszélyesen hangzik, hogy azonnal felkelti az érdeklődést. De főként a minimális formázást igénylő, alacsony karbantartást igénylő frizurák szezonját éljük. A szárnyas pixie is csatlakozik a hibrid stílusok növekvő trendjéhez, amelyek az elmúlt években bukkantak fel.

A hibrid frizurák azért népszerűek, mert egyedi személyre szabhatóságot és sokoldalúságot biztosítanak a hagyományosabb stílusokhoz képest. Ez a testreszabhatóság olyan frizurát eredményez, amely frissnek, modernnek és egyénre szabottnak hat

− mondja Jennifer Korab sztár hajstylist.

Ráadásul, ha még nem állsz teljesen készen a nagy vágásra, a Wixie lehetővé teszi, hogy rövid frizurát vágj anélkül, hogy túl sok hosszúságot áldoznál fel. Azoknak, akik változásra vágynak, de nem akarnak teljesen elköteleződni egy szuper rövid hajvágás mellett, most már van egy másik lehetőségük. A Wixie-vel hosszú, rétegzett darabokat kapunk, amelyek keretbe foglalják az arcot, de még mindig a fül mögé dughatók, vagy magára hagyhatók, hogy lágyítsák a vonásokat

Ez egy olyan sokoldalú frizura, hogy a trendteremtő hírességek, mint Rowan Blanchard, Emma Corrin és Belen Cuesta is ezt viselik manapság.

​Kinek áll jól ez a trendi frizura?

Az általunk megkérdezett szakértők szerint ez a frizura a közepes és finom hajúaknak a legjobb, és a szív, a szögletes és a kerek arcformáknak a leghízelgőbb, mivel a szárnyas tincsek kiemelik és kiegyensúlyozzák az arcvonásokat. Ugyanakkor a Wixie bármilyen hajtípushoz vagy arcformához alakítható. Ez a megjelenés abszolút viselhető texturált hajjal, különösen, ha elég hosszú ahhoz, hogy hajvasalót használhassunk rajta. A tekercselés és a rögzítés módszere vagy a keratinos kezelések elvégzése is segíthet abban, hogy a texturált hajat könnyebb legyen ezzel a vágással formázni és karbantartani. Lényeg a lényeg: ha göndör és/vagy vastag tincsekkel rendelkezel, a Wixie még akkor is meghatározóvá és mozgalmassá teheti a hajadat.

​Hogyan kérj a stylisttól Wixie-t?

Mint mindig, a legjobb, ha van egy fényképed, amit megmutathatsz a stylistnak − különösen egy olyan, amely a saját hajtípusodat és arcformádat tükrözi. Szakértőink azt javasolják, hogy egy hajkonzultációval kezdjük, hogy kitaláljuk, milyen Wixie-t szeretnél.

Nyitókép: Getty Images

Forrás: PureWow