A New York-i Billionaires Row-n található torony a világ legvékonyabb felhőkarcolója

Megnyílt a világ legvékonyabb felhőkarcolója

A New York-i Central Park szomszédságában található 84 emeletes torony építését 2013-ban jelentették be, és ebben a hónapban fejeződtek be a munkálatok.


A New York-i Billionaires Row-n található torony megépítését 2013-ban jelentették be, és a következő évben már a földet is letették a projekthez. A rezidencia, melyről korábban már írtunk, jelenleg is a második legmagasabb épület a nyugati féltekén: még 2018-ban érte el a szupermagas, 300 méteres magasságot, és ma már nyaktörő 435 méter magasan áll. Ráadásul most egy triplex penthouse is a tetejére került, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Central Parkra, a felhőkarcolóra és New Yorkra.

A hab a tortán pedig az, hogy a lakók hozzáférhetnek egy luxuslakosztályhoz is, amely magában foglal egy 26 méter hosszú medencét, közös szabadtéri teret és portást.

Bármennyire is futurisztikusnak tűnik a torony a nyugati 57. utcája közepén, a projekt valójában a múlt és a jövő összekötéseként született. A JDS Development Group és a Property Markets Group, a torony és a szomszédos, 1925-ben épült, műemlék jellegű épülel, a Steinway Hall tulajdonosa és fejlesztője, amely egykor a Steinway & Sons zongoragyártó cég irodáinak, valamint egy híres koncertteremnek és kulturális központnak adott otthont.

2014-ben a JDS megkezdte a történelmi épület belső terének átalakítását és a szomszédos toronyhoz illeszkedő luxuslakások kialakítását.

A torony emeletenként egy-egy lakásnak ad helyet. A 84 emeletes felhőkarcoló és a Steinway Hall együttesen 60, a Studio Sofield által tervezett társasházi lakást foglal magában. Ezek között van a Residence 70, amelyet egy nemzetközi vevő vett meg, aki csak virtuálisan nézte meg a lakást, és kevesebb mint 30 nappal később írta alá a szerződést.

A torony Triplex Park Loggia Penthouse akása jelenleg a legdrágább az épületben, 66 millió dollárba (23 milliárd forint) kerül.

Azok számára, akik valamivel olcsóbb ingatlant keresnek, a Steinway Hall penthouse megfelelő alternatíva lehet. Az 5269 négyzetméteres duplex lakás két emeletéről a Central Parkra nyílik kilátás a fák tetejéről, valamint három hálószoba, négy és fél fürdő és egy konyha található benne. nagyterem 26 láb magas boltíves mennyezettel és íves üvegajtókkal rendelkezik, amelyek egy teraszra nyílnak.

Bármelyik épületet is választja, aki megteheti, a közös projekt igencsak látványos, és minden bizonnyal még évekig felkelti majd a figyelmet.