Louis Vuitton X Nike Air Force 1, Virgil Abloh tervezésében

200 pár, Virgil Abloh által tervezett Air Force 1-et árvereznek el jótékony célra​

A Louis Vuitton X Nike kollaborációt még a nemrég elhunyt Virgil Abloh indította el egy ösztöndíj alapjaként. Az aukción kétszáz pár különleges cipőt fognak kisorsolni, a befolyt összegből pedig afroamerikai diákoknak biztosítanak majd többek között egyetemi ösztöndíjakat.


A cipőket eredetileg több Virgil Abloh által tervezett surranóval szerették volna piacra bocsájtani a Louis Vuitton tavaszi kollekciójában. A Virgil Abloh "Poszt-Modern" Ösztöndíj Alapítvány nem csak pénzbeli támogatást nyújt majd a kedvezményezetteknek, hanem karrier-támogató szolgáltatásokat is, valamint mentorálást az FSF-en keresztül (Fashion Scholarship Fund).

A cipőket természetes legjobb minőségű marhabőrből készítették, és szerepel rajtuk a divatház monogramja, valamint a megszokott stílusú ábrázolásai. A barna színű cipők fehér talprészt kaptak, amin ugyanazzal a macskakörmözött írásmóddal van felírva az Air Force márkanév, mint amit az Off-White termékeken megszokhattunk, és ami a cipőfűzők végén is visszaköszön — írta a Robb Report.

A gyűjtői értéket tovább növeli, hogy a lépőket a Louis Vuitton következő kollekciójához tartozó, élénk narancssárga, bőröndszerű dobozban lehet majd kézhez kapni. A benne lévő párnarendszert úgy tervezték meg, hogy bármelyik cipőmérethez pontosan passzoljon.

Január 19-től azoknak az embereknek fognak eljuttatni különleges színkombinációval ellátott párokat, akik valamilyen formában inspirálták a projektet. Ezek a típusok nem fognak kikerülni sem aukciókra, sem pedig a boltok polcaira. Amennyiben részt szeretnénk venni az aukción és támogatni akarjuk ezt a nemes célt, akkor január 28-tól február 8-ig van rá lehetőségünk, hiszen ekkor kerülnek kalapács alá a Sotheby's aukciótermében.