Virgil Abloh a Louis Vuitton számára tervezett 2022-es tavaszi férfiruha show-hoz készített egyik Air Force 1 cipője

A Louis Vuitton piacra dobja Virgil Abloh Air Force 1-jét

Az évszázad legjobban várt cipői a jövő hónapban érkeznek.

A francia divatház kedden jelentette be, hogy a hőn áhított edzőcipők kilenc kiadása, amelyeket eredetileg a Virgil Abloh által a Louis Vuitton számára tervezett 2022-es tavaszi férfiruha show-hoz készítettek, júniusban érkeznek az üzletekbe.

Míg a tervező a bemutatóra az Air Force 1 negyvenhét egyedi változatát készítette el, a kilenc megvásárolható kiadás a minimális, fehér és fekete, Vuitton monogrammal ellátott cipőktől kezdve a fémes dombornyomott bőr és színes velúr kombinációját tartalmazó párokig terjed. A Louis Vuitton velencei műhelyében készült lábbelik mindegyike Abloh jellegzetes idézeteit viseli magán.

Mielőtt a cipők a boltokba kerülnek, a Louis Vuitton törzsvásárlói előrendelhetik a cipőket, amelyek 35--ös mérettől lesznek kaphatók. A cipőket személyesen is megtekinteni vágyók a május 20. és 31. között mind a 47 dizájnt bemutató kiállításon tehetik ezt meg a brooklyni Greenpoint Terminal Warehouse-ban. A kiállítóteret úgy alakították ki, hogy utánozza azt a párizsi tervezőstúdiót, ahol Abloh dolgozott.

A brooklyni mellett öt másik Louis Vuitton és Nike installáció nyílik meg New Yorkban ugyanezen időpontokban. Természetesen, nem ez lesz az első alkalom, hogy a cipőket árulják. Februárban 200 pár tornacipő szerepelt egy online árverésen, amely a Virgil Abloh Ösztöndíj Alapítvány számára 25,3 millió dollárt hozott össze. A tervező azért indította el a kezdeményezést, hogy a fekete vagy afrikai származású diákoknak pénzt biztosítson a divatszakmában való tanuláshoz.

A Virgil Abloh által tervezett Louis Vuitton és Nike Air Force 1-ek 2000 eurótól (alacsony szárú) 2500 euróig (magasabb szárú darabok) terjedő áron kaphatók.

Nyitókép: Twitter