marilyn monroe zold ruhaban

Miért pózolt Marilyn Monroe egy krumplis zsákban?

A világ egyik leghíresebb ikonjának rengeteg különleges szettben jelent meg a nyilvánosság előtt, ezek közül is kitűnik a fehér, fellibbenő szoknya, amit a világon mindenki ismer, valamint az a bizonyos krumplis zsák, ami furcsaságával lesokkolta a rajongókat, és egyben a kultúrát is.


De miért húz magár egy szexszimbólum egy krumplis zsákot, mikor a világ összes divattervezője sorban állt nála? Több lehetséges oka is lehetett ennek az igazán extravagáns öltözetnek. Az egyik opció szerint Beverly Hills-i hoteljébe menet egy nagyon kihívó, sokat mutató estélyi ruhát vett fel. Rengeteg fotós várt az épület előtt, hogy lencsevége kaphassák, valamint az újságírók kérdéseiket kiabálták oda a megjelenő hírességnek.

Az egyik riporter azonban egy illetlen megszólalást tett.

Túlságosan szemérmetlennek és illetlennek titulálta az öltözködését, és azt is hozzáfűzte, hogy még egy krumplis zsákban is jobb lenne a megjelenése. Mint kiderült, még abban IS jó. A többi pedig már történelem.

A másik opció szerint az egész kampány egy sajtós agyából pattant ki. A Twentieth Century Fox egyik szállóigévé vált mondata szerint Marilyn még egy krumplis zsákban is remekül mutatna.

A fotózásra le is szervezték a viseletet az Idaho cég jóvoltából. A vállalat zsákjaiból mindent kihozták, amit lehetett, hogy egy hordható darab kerüljön Monroe-ra — írja a The Hollywood Reporter. William Travilla jelmeztervező készítette ruhát, a képekért pedig Earl Theisen fotográfus volt a felelős.

Igazából lényegtelen, hogy melyik variáció történt meg, a képek mindenképp elsöprő sikert arattak a közönség előtt és a divatvilágban egyaránt.

Nyitókép: GettyImages