Az első ausztráliai Vera Wang menyasszonyi butik hivatalos megnyitója 2012. június 27-én Sydneyben

Ezek a legnagyobb hibák Vera Wang szerint a menyasszonyi ruha választásakor

Az esküvői ruhatervező elmondta, mire kell figyelni az esküvői ruha vásárlásakor, és hogyan lehet elkerülni a rossz darabok megvásárlását.

„A legnagyobb hiba, ha nem érezzük magunkat kényelmesen a ruhában. És ez alatt nem csak az illeszkedést értem. Az érzés nagyon fontos számomra a ruháknál, valószínűleg azért, mert nő vagyok, aki más nőknek tervez, és megtapasztalom a ruhákat. A férfiak absztrakt szabadságot hoznak. De úgy gondolom, hogy a női tervezők egy bizonyos realitásérzéket hoznak, és azt gondolom, a kényelem nagyon fontos. Nemcsak fizikailag, hanem pszichológiailag is”

– mondta el Vera Wang a People magazinnak.

Wang mindig arra bátorítja az embereket, hogy hallgassanak a saját hangjukra, bár ez nem mindig olyan könnyű.

„Mindig is azt mondtam, hogy az vagy, aki vagy, egyéniség vagy, saját stílusod van. És mindig arra bátorítom az embereket, hogy tényleg kövessék ezt, hallgassanak a saját hangjukra, de néha nem teszik. Az anyjuk is benne van, a húguk is benne van.”

A tervező szerint az aráknak figyelembe kell venniük a teljes menyasszonyi megjelenést.

„Valószínűleg lesz valamilyen csokrod. Én a sajátomnak egy Bibliát tartottam egy szál virággal. De általában valamilyen jelentőségteljes dolgot fogsz a kezedben tartani, és azt hiszem, ez azt is befolyásolja, hogy legyen-e fátyol vagy sem, és hogy hol viseld azt. Amikor elkezdtem, a fátylat csak egy helyen viselték. Aztán elkezdtem fátylat csak fésűre tenni, mert az bele tudott ragadni a hajba, és sokkal modernebbnek tűnt, és a menyasszony arcára és ruhájára összpontosított”

A tervező számára – aki először az Yves Saint Laurent-nek dolgozott, majd a Vogue divatszerkesztőjeként, később pedig a Ralph Laurennél tervezési igazgatójaként – a menyasszonyi megjelenés összeállítása számos különböző elemet tartalmaz, köztük olyanokat is, amelyekre az arák talán nem is gondolnak.

„A teljes esküvői képet összességében látni, ez az, amit én úgymond minden menyasszony számára kívánok, mert gyakran van egy esküvőd, ahol van egy partiszervező és egy virágkötő, de ők nem igazán kapcsolódnak hozzád a ruhapróbákon vagy a menyasszonyi vásárlás során általában.”

Wang úgy véli, egy csokor kiegészítheti vagy megtörheti a ruhát.

Láttam, hogy néhány lány felvesz egy igazán gyönyörű, díszes ruhát, és aztán úgy néz ki, mintha egy asztaldíszt cipelne, ami túl sok. Szerintem, ha a ruha díszesebb, valószínűleg amit tartasz, annak is minimalistábbnak kellene lennie. Ha a ruha minimálisabb, megengedhetsz magadnak valami összetettebbet, mint a virágok. De ezek azok a dolgok, amelyek szerintem elkerülik a menyasszonyokat, amikor vásárolnak.