Penelopé Cruz a 2023-as Met-gálán fehér esküvői ruhában

Ezek a Met-gála ruhák befolyásolják az idei esküvői divatot

A Met-gála 2023-as vörös szőnyegén megjelent 5 fajta ruha, amely nagy hatással lesz az idei esküvői ruhatrendekre és az idén házasodó menyasszonyokra.


Bár a Met-gála témái évről évre nagymértékben változnak, egy dologban biztosak lehetünk, függetlenül a dress code-tól: a vörös szőnyegen mindig lesz néhány azonnal ikonikus megjelenés. Amire azonban idén nem számítottunk, az az inspiráció ilyen széles skálája a leendő menyasszonyok számára.

1. Eltúlzott derék

Penelop\u00e9 Cruz \u00e9s Dua Lipa a Met-g\u00e1l\u00e1n

Getty


Az A-vonalú sziluettek évtizedek óta nagy divatnak számítanak az esküvői iparban, de ez a teltebb szoknyájú, Hamupipőke fazonú báli ruha az utóbbi években kiesett a divatból. Hála Penélope Cruznak, Dua Lipának és Alia Bhattnak - akik az idei Met-gálán mind meggyőzően viselték ezeket a derék hangsúlyos ruhákat -, a következő hónapokban drámai fordulat várható az esküvői ruhatrendekben.

2. Virágos részletek

Whitney Peak a 2023-as Met-g\u00e1l\u00e1n feh\u00e9r ruh\u00e1ban

Getty


Az esküvői ruha divatjában a virágminták igen népszerűek voltak az elmúlt években. Ezek azonban gyakran bonyolultabb díszítések voltak gyöngyös, köves, vagy csipke berakásokkal. A 2023-as Met-gála vörös szőnyege azonban számos olyan megjelenést mutatott be, amelyeken sokkal hangsúlyosabban jelenik meg csak a virág részlet. A háromdimenziós applikációk a trend egy modernebb változatát kínálják, amelynek a menyasszonyok nem tudnak majd ellenállni.

3. Hosszú uszály

Nicole Kidman a 2023-as Met-g\u00e1l\u00e1n r\u00f3zsasz\u00edn, hossz\u00fa usz\u00e1lyos ruh\u00e1ban

Getty


Az utóbbi években a kényelem felváltotta a hagyományokat, így a hosszú uszályok ideje úgy tűnt, hogy lejárt. Egészen a 2023-as Met-gáláig, ahol többek között Nicole Kidman is egy végtelen hosszúnak tűnő uszályban jelent meg. Kényelem ide-oda, meg kell hagyni, hogy az uszály koronázza meg a menyasszonyi ruhákat.

4. Extra díszítés

Kim Kardashian a 2023-as Met-g\u00e1l\u00e1n

Getty


Az elmúlt években a menyasszonyi ruha vásárlók az időtlen klasszikusokra összpontosítottak, így a túlzó díszítések háttérbe szorultak. Mostanáig. 2023-ban ugyanis fel kell készülnünk hölgyeim: az extém díszekkel ellátott menyasszonyi ruhákat ugyanis visszahozták a divatban, főként Anne Hathaway Versace-ben, Kim Kardashian Schiaparelliniben és Lea Michelle egy Michael Kors ruhában.

5. Kivágott darabok

Olivia Wilde a 2023-as Met-g\u00e1l\u00e1n feh\u00e9r kiv\u00e1gott ruh\u00e1ban

Getty


Ha egy kicsit szexibb esküvői ruhát álmodtál meg magadnak, akkor jó hírünk van a számodra! Bár egykor a rossz ízlés csúcsának tartották - mielőtt Michael Kors-tól kezdve JW Andersonig, Stella McCartney, Givenchy, Self-Portrait, Emilia Wickstead, Supriya Lele, Christian Siriano és Nensi Dojaka meg nem adták a divat jóváhagyásukat -, a kivágott menyasszonyi ruha újra reneszánszát éli. Amber Valetta, Olivia Wilde és Julia Garner pedig elhozták nekünk a 2023-as Met-gála vörös szőnyegére.

Nyitókép: Getty

(Glamour)