Brandon Maxwell divattervező és Lada Gaga a 2019-es Met-gálán.

Túl sok influenszert hívtak az idei Met-gálára, több híresség is visszamondta a részvételt

Több hírességet is zavar, hogy influenszerek lepik el a neves eseményt.

Az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour által, a Metropolitan Museum of Art New York-i Jelmezintézetének javára szervezett adománygyűjtő gála így sem lesz telt ház a koronavírus-járvány miatt, hát még akkor, ha még többen lemondják a részvételt. Pedig Wintour mindennél jobban készül az eseményre a tavalyi elmaradt után nagy tervei vannak az idei gálára, melynek témája: „Amerikában: A divat lexikona".

A hírek szerint a legtöbb A-listás sztár, akik az évek során rendszeresek részt vettek az eseményen, idén távol maradnak a Met-gálától, írja a Page Six. Helyettük viszont bőven lesznek influenszerek, például a közösségi médiasztár, Addison Raevagy a Youtube-ról ismert Emma Chamberlain.

Nem tudni, hogy tudatos változást akarnak a rengeteg influenszer-meghívottal vagy egyszerűen csak veszíteni kezdett presztízséből a Met Gala. Az egyik híresség úgy nyilatkozott, hogy miután megtudta, hány asztalt foglalt le a Facebook és az Instagram a rendezvényen, sok embert elriasztott. Más úgy gondolja, a Met már nem annyira elegáns és A-kategóriás, mint korábban volt. Egy divatbennfentes szerint azonban egyszerűen csak arról van szó, hogy „a panaszkodó öregek közül sokan nem kaptak meghívót, és csak savanyú szőlő".

Kedvelik vagy sem, a ruhák miatt azért idén is érdemes megnézni a gálán készült fotókat.