Olivia Wilde.

Csillogás a Met-gálán: Olivia Wilde ruhája Karl Lagerfeld legendás tervei alapján készült

A 2023-as Met-gála dress code-ját úgy alkották meg, hogy az minden részletében tisztelegjen a néhai legendás divattervező, Karl Lagerfeld előtt – Olivia Wilde színésznő pedig remekül abszolválta a feladatot.


Wilde a Chloé tervezője, Gabriela Hearst egy olyan ruháját viselte, amelyet Lagerfeld 1983-as tervei alapján készített, amikor az ikon a szóban forgó francia divatházat vezette.

Az eredeti design a ruha elején egy hegedű alakját ábrázolta aranyszínű szögekkel és gyöngyökkel. Ez a teljes mértékben zenei ihletésű forma egy Nicola Amati nevű 17. századi olasz lantművész által készített hegedűre utalt.

Ez is érdekelhet: Zendaya merészen kivágott ruhában tündökölt a CinemaConon

Amit szerettem az eredeti tervben, az a zenei ihletettség és a szürrealista vonás volt. Volt benne valami egészen időtlen, amit visszahozhattunk a 2023-as Met-gálára. Koktélruha helyett gálaruhát csináltunk belőle, és szerintem ez gyönyörűen működött

– mesélte Hearst a Vogue-nak.

A tervező számára a gálán ötödik alkalommal részt vevő színésznő volt a tökéletes alany arra, hogy életre keltse ezt a költeményt.

Amit Oliviában csodálok, az az intelligenciája, és ez az intelligencia szépséggel párosul. Ez a kombináció ellenállhatatlan. Emlékszem, egy eseményen vettem észre őt, láttam az energiát a szemében, és arra gondoltam: >> Szeretném őt felöltöztetni <<

– mondja Hearst.

A tervező továbbá elmondta, hogy Lagerfeld archív tervei között kutakodni is különleges élmény volt a számára.

Forrás: Vogue

Nyitókép: Getty Images