Camila Mendes a Met-gálán

A 2022-es Met-gála 6 legnagyobb szépségtrendje

Ugyan a divat ünnepélyeként ismert rendezvény már lezajlott, az öltözködési szokásokra, valamint a sminkek használatára gyakorolt hatása még bőven a közbeszéd része. Alábbi cikkünkben összeszedtük azt a hat különleges szépségtrendet, melyek a legnagyobb szenzációt hozták az idei Met-gálán.

Csillogó kiegészítők

Blake Lively csillogó tiarája minden nézőt megigézett, mellette viszont többen is magukénak érezték az újvonalas trendet. A tiarák, karperecek, nyakékek és gyűrűk mellett Naomi Campbell kirívó arcékszerei is rengeteg dicsérő szót kaptak.

Aranyozott összhatás

Az arcon és a testen egyaránt megfigyelhető volt az arany kiemelt használata. Chloe Bailey tekintetének belső sarkait egy csipetnyi arany hangsúlyozta, míg Camila Mendesnél a halánték és az arccsontok mentén egy kis csillogás kapott kiemelt szerepet.

Díszes körmök nőkön és férfiakon 

Az aranyozott tematika természetesen nem állt meg a kézfejeknél, hanem az újbegyekre is átfutott. Lizzo hipnotizáló, koromfekete körmei, valamint a többi világsztár alkalomhoz illő, szédítő részletességgel kidolgozott manikűrje megalapozta a rendezvény extravagáns hangulatát. A nők mellett a férfiak is előszeretettel éltek ezzel a lehetőséggel, így többen is különleges körömfestésekkel egészítették ki megjelenésüket. A megosztó irányzatról egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

Fehérített szemöldök

Kendall Jenner, valamint a Trónok harca fiatal sztárja, Maisie Williams is kifehéríttette a szemöldökét a rendezvény alkalmából. A különleges sminkhez igazították ruhájuk kinézetét is, így a végeredmény tökéletes összhatást tükrözött, melyet egy alaposan kigondolt alapötlet határozott meg. Korábbi cikkünkben meg lehet tudni, kik vállaltak be hasonlóan világos szemöldököt a Met-gálára.

Bíborvörös ajkak

A klasszikus piros ajkak mindig a vörös szőnyegek egyik legfontosabb elemei lesznek. A 2022-es eseményen viszont sokkal inkább a bordó árnyalatok mellett döntöttek a hírességek. Maude Apatow és Tessa Thompson egészen biztosan kedvelik ezt a színt, míg Gigi Hadid hagyományos vörösét egy sötétebb árnyalattal keverték, majd lila-piros szájceruzával párosították azt.

Ujjal hullámosított hajkoronák

Lehet olyan elegáns frizuráról szó, mint amelyet Jodie Turner Smith hordott, vagy egy kicsit lazább, bohókásabb megjelenésről mint Lizzojé, az ujjal betekert fürtök mindegyiknek egy extra különlegességet nyújtottak. Természetesen nem szabad elmenni Bad Bunny hajkoronája mellett sem, melytől különlegesebb nem igazán volt az este folyamán.

Nyitókép: Profimedia

Forrás: Vogue