Duci nő színes ruhákat válogat a tükör előtt

Milyen ruhákat érdemes viselnünk molett testalkattal?

Mit tegyünk, ha hirtelen plus size alkalmi ruhát kell vennünk, és fogalmunk sincs, hogy a molett testalkaton mi áll jól? Nem titok, hogy a megfelelő ruhák csodákra képesek, amikor női alakról van szó — nemcsak elfedik az általunk kevésbé kedvelt területeket, hanem kiemelik a testalkatunk előnyeit, hangsúlyosabbá téve a derékvonalat, felemelve a feneket és a figyelmet a dekoltázsunkra irányítva. Az MDR24-nél, nagyméretű ruházatban specializálódó webáruházban, különböző ruhafazonok, -minták és -színek széles palettája érhető el.


Nem csak fekete

A köztudatba gyökereket vert az a tévhit, hogy molett alak esetében csak a fekete és sötét színeket szabad hordani, amelyek karcsúsító hatásukról híresek. Annyi igazság rejlik benne, hogy a ruhák színvilágával valóban képesek vagyunk formálni a sziluettünket, de semmiképpen nem vagyunk a fekete vagy laza, túlméretezett szabású ruhákra ítélve. Ha optikailag keskenyíteni szeretnénk a vonalainkat, nem muszáj tetőtől talpig beburkolóznunk feketébe. A sötétebb árnyalatok: a mélyfekete, a tengerészkék, a sötétbarna, a bordó és a szürke segíthetnek elterelni a figyelmet a tökéletlenségeinkről, de önmagukban nem karcsúsítanak. A rosszul megválasztott fazon, hiába sötét, akár előnytelenné teheti a megjelenésünket. Ne feledjük továbbá, hogy a színeket tudatosan, a színtípusunknak, bőrünk és hajunk színének megfelelően célszerű válogatni.

Bő nadrág helyett csinos ruhák

A teltebb alakú hölgyek örök kedvence az elegáns, nőies és klasszikus plus size ruhák, amelyekben remekül érezhetik magukat mind az ünnepélyesebb alkalmakkor, mind a mindennapi helyzetekben. Érdemes mindenekelőtt a szélesített vonalú kreációkra koncentrálnunk, amelyek láthatóvá teszik a darázsderekat. A mell alatt szabott, lefelé bővülő ruha eltakarja a széles csípőt és az esetleges úszógumit, optikailag meghosszabbítva a lábakat. A kilógó has eltakarásánál tökéletesen beválnak a 60-as években divatos, A-vonalú, rakott ruhák.

Az MDR24-nél különös népszerűségnek örvendenek a többrétegű ruhák, például à la zakó, blúzzal ellátott szettek vagy kimonószerű darabok — teljes mértékben eltakarják a kiálló pocakunkat, de közben nem korlátozzák a hasat, szabadságérzetet adva. A V-nyakú modellek és boríték-ruhák azért ajánlottak, mert a dekoltázst kiemelve, elterelik a figyelmet az előnytelenségeinktől. A teljes alakot karcsúsító és a lábunkat vizuálisan meghosszabbító hatásúak pedig az aszimmetrikus és a fodros aljjal feldíszített ruhák.

Csodákra képes anyagok

A fazonokon és színeken kívül, igazi megváltást hozhatnak nekünk jól megválasztott mintázatok és anyagok. Finom és nőies megjelenéshez hozzájárulhatnak a szellős és lenge szövetek: viszkóz, sifon, selyem. Célszerű kerülni a rugalmas és a testhez nagyon tapadó anyagokat, amelyek láthatóvá teszik az összes párnát és redőt, amelyet el szeretnénk takarni. A minták legyenek merészek, vadak, feltűnőek, mint amilyen például párduc print, pöttyök, virágok, de elsősorban a függőleges csíkok. A sziluettünket optikailag karcsúsító és meghosszabbító csíkok a ruhán teljesen megváltoztathatják a megjelenésünket. Az MDR24 üzletnél az ezeket és sokkal több trükköt felhasználó, gyönyörű ruhákra tehetünk szert. (x)

Nyitókép: Shutterstock