egy műszempillás kékszemű nő kacsint

Ezzel 8 lépéssel te is profin fel tudod majd tenni a műszempillákat

Valószínűleg már rutinos vagy már az általad használt szépségápolási technikákban, de van egy pár olyan eljárás, ami még a legprofibbakat is kihívások elé állíthatja. Ilyen például csíkosság nélküli barnulás, a szemöldök formázása vagy éppen a műszempilla felrakása. Ez utóbbiban segítünk most.


Még ha a legjobb szempillaspirált használjuk is, mindannyian vágyunk néha egy kicsit drámaibb pillantásra. Ahhoz viszont, hogy elsajátítsd a műszempilla felrakásának művészetét, nem árt ismerned a megfelelő lépéseket. Ebben segítünk most Adeola Gboyega sminkmester tanácsaival.

Gboyega az alábbi 8 lépést ajánlja a műszempilla profi felviteléhez:

​1. Készítsd elő a műszempillát!

Kezdd a kiválasztott szempilla előkészítésével: illeszd azokat a szempillavonaladhoz, és nézd meg, hogy megfelelően illeszkednek-e. Ha túlnyúlnak, akkor a külső széléről vágd le a felesleget. Így a szempillák természetesebbnek tűnnek majd.

​2. Ragasztózd be a műszempillát!

A következő lépés a ragasztó felvitele a műszempillára. Mindig vékony, egyenletes réteget vigyél fel a szempillasáv mentén. Várj körülbelül 30 másodpercet, mielőtt felviszed.

​3. Használj applikátort!

m\u0171szempill\u00e1t ragaszt fel egy n\u0151 applik\u00e1tor seg\u00edts\u00e9g\u00e9vel

Fotó: Shutterstock

Az íves szempillaapplikátorral egyszerűbb és gyorsabb lesz a felrakás – hidd el, sokkal eredményesebb, mint az ujjad.

​4. Nézz bele a tükörbe!

Nézz lefelé egy kis tükörbe, hogy a szempillákat zökkenőmentesen rá tudd helyezni a természetes szempilláidra. Kezdd a középső részen, majd illeszd be a belső és a külső sarkokat a hibátlan végeredmény érdekében.

​5. Várd meg, amíg a ragasztó megszárad!

Szükséged van arra, hogy a szempillák megfelelően rögzüljenek a szempillasorodhoz, mielőtt a következő lépésekhez hozzákezdhetsz. A ragasztónak általában 30 másodperc és egy perc közötti a száradási ideje.

​6. Használj szemceruzát!

m\u0171szempill\u00e1s n\u0151 n\u00e9z lefel\u00e9

Fotó: Shutterstock

A szemceruza hatására a szempillák természetesebbnek fognak tűnni. Használj folyékony szemceruzát, hogy elfedd a természetes és a műszempillák között látható réseket a zökkenőmentes megjelenés érdekében. Ez sokkal könnyebben bejut a résekbe.

7. Jöhet a szempillaspirál!

Vigyél fel egy réteg szempillaspirált, hogy természetes szempilláidat összevegyítsd a műszempillákkal.

​8. Gyakorolj!

Ne feledd, a gyakorlat teszi a mestert. Ne csüggedj, ha néhány próbálkozásba telik, mire sikerül a megfelelő eredményt elérni.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images