Naptejes kontúrozás – a sminktrend, amit jobb, ha nem próbálsz ki

Naptejes kontúrozás – a sminktrend, amit jobb, ha nem próbálsz ki

A kontúrozás az egyik legnépszerűbb sminktechnika manapság, ami nem is meglepő, hiszen használatával kiemelhetjük arcunk előnyös vonásait. Az viszont ne gondoljuk, hogy ez napozással is elérhető.


Az egyik legújabb – szinte már futótűzként terjedő – TiKTok-trenddel a felhasználók próbálják arcukon tartósabbá tenni a kontúrvonalat. Hogy mégis hogyan?

Egy kis fényvédővel és napsütéssel.

A naptejes kontúrozás trendje tavaly vált először népszerűvé, akkor a Stopiteli nevet viselő felhasználó egy videóban magyarázta el az eljárást:

@stopiteli

I am convinced this works! ##tutorial ##contour ##summer ##lifehack ##hack ##beautyhack ##snatched ##tiktokwellness ##hiddentalent

♬ original sound - Eli Withrow
„A gyűlölködők azt fogják mondani, hogy nem működik. De én meg vagyok győződve arról, hogy ha egy SPF 30-as alap fényvédőt teszel fel, majd SPF 90-es fényvédőt minden olyan helyre, ahova highlightert tennél, akkor a nap hibátlanul kontúrozni fogja az arcodat, és egész nyáron gyönyörű leszel"

– hangzik el a bejegyzésben, ami mostanra már közel 2 millió lájkot és 13 millió megtekintést hozott az Tiktokkernek.

Az igazság viszont az, hogy az influenszer technikáját használva csak ronthatunk bőrünk minőségén, sőt kifejezetten veszélyes is lehet alkalmazása.

Emma Coleman bőrgyógyász és esztétikai szakorvos szerint például Stopiteli állításai ellentmondanak a tudatos bőrápolás szabályaival, hiszen a fényvédőt arcunk minden pontján használnunk kell.

„A naptejes kontúrozás minden bőrtípusra veszélyes lehet, mivel különösen az UVB fény okoz leégést, ami bőrrákhoz vezethet, így a védtelen bőrfelületeket fokozott kockázatnak teszik ki" – nyilatkozta Coleman.

Szóval egy dolog biztos: ne dőljünk be minden TikTok-trendnek.