Nyugodt belső térre vágysz? Akkor ezek a tippek neked szólnak!

Nyugodt belső térre vágysz? Akkor ezek a tippek neked szólnak!

Fontos, hogy olyan belső teret alakítsunk ki, ami fárasztó hétköznapok legvégén nyugodtsággal töltenek el minket. A feladat nem bonyolult, akad azonban pár dolog, amire érdemes odafigyelni. Mutatjuk, mik ezek!


Szín

LUM3N/Unsplash

Az élénkebb színek helyett inkább válasszunk lágyabb, esetleg matthatású árnyalatokat, ezek ugyanis nyugtatólag hatnak szervezetünkre. Ha nincs kedvünk festeni, gondolkodjunk színes kiegészítőkben: szerezzünk be néhány zöld, esetleg szürke színű párnát vagy törülközőt.

Funkcionális elemek

Próbáljunk meg beszerezni minél több funkcionális elemet lakásunkba, ezzel ugyanis csökkenthetjük a rendetlenség lehetőségét a nagyobb forgalmú területeken. Ilyen hely például a konyha, ahol az tárolóüvegek nem csak jól néznek ki, de a mindennapok főzéseit is megkönnyíthetik.

Illat

Bannon Morrissy/Unsplash

​Szerezzünk be illatos gyertyákat, diffúzorokat ezeknek ugyanis nyugtató hatásuk van. A legjobb választás a citrusos – bergamott és mandarin – illat, de a levendula és kamilla is segít ellazulni egy nehezebb nap után.

Fény

Bár azt valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy a világítás döntő fontosságú lehet a tökéletes hangulat megteremtéséhez, ezt a lakberendezés során rendszeresen figyelmen kívül hagyjuk. Próbáljunk meg tudatosan több fényt beengedni lakásunkba: válasszunk bővebb szövésű függönyöket, esetleg cseréljük le a mennyezeti lámpákat olyanokra, melyek természetesebb hatású fénnyel borítják be a teret.

Növények

Jackie DiLorenzo/Unsplash

Ezt talán nem is kell túlmagyarázni, a növényekre ugyanis szükségünk van. A zöld szín – ahogy már feljebb is jeleztük – eleve elősegíti a nyugodtság érzésének kialakulását, de növények még a levegő minőségét is javítják otthonainkban.