Egy modell a Kim Shui bemutató kifutóján a New York-i divathéten 2023. február 12-én New Yorkban

Tombol az ombre ajak divat: így készítsd el

A 90-es évek sötét, túlhúzott ajkainak modernizált változataként is értelmezhető az ombre szájsmink, aminek jelenleg nagy divatja van.


Míg 1995-ben ez a megjelenés olyan egyszerű volt, mintha egy erős kontúrt rajzoltunk volna a szánk köré, az ombre ajkaknál minden a színátmenetes, folytonosnak tűnő kivitelezésről szól. Egy olyan művészeti forma, amely felhívja a figyelmet az ajkakra, ráadásul nem igényel profi kezeket, mi magunk is könnyen elkészíthetjük.

Az ombre ajkak készítésekor végtelen számú különböző változat létezik, mondja Ash K Holm Los Angeles-i sminkmester. Rajtunk áll, melyik az a két vagy három szín, amit preferálunk, ezeket válasszuk ki és máris készülhet a látványos szájsmink.

Ha inspirációt keresünk, érdemes a legutóbbi kifutó divatbemutatókat megnézni, például Kim Shui 2023-as őszi bemutatóját, ahol a modellek merész ombre ajkakat viseltek fekete és piros színben, miközben felsejlett a természetes ajkak színe is.

Elkészítés

Amire szükség lesz:

  • egy szájceruza
  • legalább két árnyalatú rúzs
  • szájfény, ha szeretjük a fényes finish-t

Ahhoz, hogy mindezek a termékek simán felkerüljenek, Andrea DiSabatino New York-i sminkmester azt tanácsolja, hogy az ajak előkészítésével kezdjünk (hámlasztás, hidratálás), így biztosítva a sima alapot, amin tartósabban fennmarad a rúzs.

Az ombre technikánál AK Holm más megközelítés szerint dolgozik, mint ahogy azt rengeteg TikTok-videóban látni, ahol az ajkak kontúrja az első lépés. A sminkmester ehelyett két azonos színcsaládba tartozó, de kissé eltérő árnyalatú rúzst visz fel, például egy barnásat és egy rozsdaszínűt, mielőtt az ajkakat körberajzolná.

Szerinte ez segít az ombre ajkakat folytonos összedolgozásában. A legvilágosabb árnyalatot az ajak közepére kenjük, majd a sötétebbet a közepétől egészen az ajkak szélei alá. A gyűrűsujjunkkal óvatosan tapogassuk meg a két árnyalat találkozásának helyét a lágy összemosás érdekében.

A két ajakszín összekeverése után húzzuk meg az ajkak természetes körvonalát egy szájceruzával. Érdemes a rúzs sötétebb árnyalatához illő szájceruzát használni.

Ezután egy ecsettel vagy az ujjunkkal finoman dolgozzuk bele a szájceruzát a rúzsba. Fontos, hogy minden árnyalatot jól összemossunk a tökéletes végeredmény érdekében.