Szájával csücsörítő, rúzst a kezében tartó nő

Ez az egyszerű TikTok-trükk segít, hogy sose kenődjön el a rúzsunk

Bár ritkán kerülünk olyan helyzetbe, hogy a rúzsunk Jokerszerűen elkenődik, de az már sokkal inkább, hogy a szánk szélén elmaszatolódott a szín. Egy TikTok-on népszerűvé vált trükk könnyen segíthet ezen a problémán.


Az ajakkontúr trükkhöz egy áttetsző fixáló púderre és egy kontúr ceruzára lesz szükségünk, hogy ajakszínünk tartós legyen. A fixáló púder segít elnyelni a felesleges fényt, és sima, száraz vásznat teremt az ajakápoló termékeknek, hogy megtapadjanak. Ez maximális színkihozatalt, hosszabb viselhetőséget biztosít, és segít megakadályozni az ajakápoló termékek elmozdulását vagy elcsúszását.

A minimalizmus általános trendje és az, hogy kevesebbet kell tennünk, de mégis maximális hatást érünk el a sminkeléssel kapcsolatban, hozzájárul ennek a trendnek a népszerűségéhez, mondja Talia Cich, az Anastasia Beverly Hills globális oktatási igazgatója és sminkese.

„Az emberek a lehető leghosszabb ideig akarják használni az ajakápoló termékeiket és általában a sminket. Ha ezt a technikát alkalmazzák, elkerülhetik a korrektorozást, és biztosak lehetnek abban, hogy a termékeik még órákig tartó viselés után is jól néznek ki.”

Mielőtt alkalmaznánk a módszert, előtte gondoskodjunk ajkaink hidratálásáról, ha bármilyen szárazság vagy hámlás tapasztalható.

Tiszta, hidratált ajkakkal kezdjük, majd egy kis, sűrű ecsettel vigyünk fel egy fixáló púdert az ajkak szélére. Olyan árnyalatot érdemes használni, mellyel az ajkaink színhűek maradnak. Cich szerint ez a trükk bármilyen ajakszínhez működik, a nude-tól a merészebbig.

Ezután alkalmazzuk a szájkontúr ceruzát a kívánt árnyalatban az ajkak szélein a teltebbnek tűnő hangsúly érdekében. Árnyékoljuk be az ajkak széleit a ceruza oldalával, majd fixáló púderrel és egy ecsettel finomítsunk rajta, letörölve a felesleget. Ezután befejezésként vigyünk fel matt vagy szatén rúzst az általunk választott árnyalatban az ajkak közepére.

Ha matt rúzst használunk, Cich azt javasolja, hogy az extra mattító tartás és kopás érdekében még egyszer alkalmazzuk a fixáló púdert a végén. Ha azonban szatén vagy fényes formulát használunk, ne tegyünk így, őrizzük meg a fényvisszaverő felületet.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock