Vörös rúzst viselő nő

Ezzel a sminktrükkel dúsabb ajkakat érhetünk el

A „lip flip” sminkelési technikával teltebb sziluettet kölcsönözhetünk ajkainknak anélkül, hogy botoxot alkalmaznánk.A sminkesek évtizedek óta alkalmazzák a technikát, mely nemrég a közösségi médiát is ellepte, így mindenki el tudja készíteni magának otthon.

Ash K Holm sminkmester Instagramján közzétett videójában mutatta meg nemrég lépésről lépésre, hogyan varázsolhatunk telt ajkakat magunknak néhány vonással.

A trükkhöz egy barna tónusú nude ajakceruzára lesz szükségünk (olyat válasszunk, amelyik hasonló árnyalatú, mint a természetes ajakszínünk), és egyszerűen húzzuk túl az alsó ajak közepét. A felső ajak esetében legyünk nagyon óvatosak, hogy csak a Cupido-ívét húzzuk túl, tanácsolja Ash.

Hozzáteszi, ő szereti, ha egy természetes nude árnyalat teszi meg a legtöbbet az árnyékolásért, majd egy másik árnyalatot használunk, hogy mindent egybeolvassunk, és kiemeljük az ajakívet.

Ezután Ash egy kis ajakkefét használ, az ajakceruza felpuhítására, majd az ajakceruzával az ajkak sarkait újra megerősíti, hogy elég szorosan a természetes ajakvonalához rajzolja azokat. Az extra dimenzió érdekében egy másik ajakceruzával is átmegy ezeken a részeken, amely szerinte körülbelül három árnyalattal sötétebb lehet, mint az első.

„Elég szorosan tartom az ajkak vonalához, amit már megalkottam. Ez az a pont, ahol a mélység igazán érvényesülni fog, és ez csak még határozottabbá teszi ezt a technikát. A felső és az alsó ajak sarkát is árnyékolom, és ismét az ecsettel lágyítom az egészet”

– magyarázza.

Az utolsó lépésnél az ajakdúsító technika közepének természetes rózsaszínes árnyalatúnak kell lennie Ash szerint.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock