Chanel vörös rúzsok és körömlakk

A Chanel legújabb kreációja több, mint egy rúzs

Messze túlmutat a kozmetikumokon és az esztétikán.

Sokan, sokféle szépségápolási-és sminkterméket használunk, de a legtöbbünknek ezek csak hétköznapi tárgyak, melyet a szépségünk kiemelése érdekében alkalmazunk. Egy smink vagy parfüm azonban sokkal többet is jelenthet ennél, egy különleges emléket hordozó darab például.

A Chanel éppen ezt az érzést szeretné megadni új termékeivel. A Chanel 31 Le Rouge új rúzskollekció az időtlen luxust helyezi a középpontba, és a benne található darabok a szépség tárgyai. Az újratölthető rúzstokoknak köszönhetően a kollekció időtálló befektetési darabokból áll, melyek akár generációkon át öröklődhetnek, mint egy szép táska vagy ruha.

A tok kétségtelenül USP (unique selling proposition), vagyis egyedi értékesítési ajánlat, ami a Chanel rúzsát megkülönbözteti a többitől.

De miért tartana ki az üvegdoboz több generáción át – tehetjük fel a kérdést. A Chanelnek négy évébe telt, hogy megalkosson egy olyan üvegtokot, amely robusztus, erős és tartós és amely készen áll arra, hogy számtalan utántöltőt tartson még évtizedekig.

A 31 Le Rouge 12 gyönyörű árnyalatot foglal magában, amelyek mindegyike megvásárolható a tokkal együtt vagy utántöltőként. A mikronizált pigmentek olajokkal, cellulózporral és gyöngyházfénnyel kombinálva, minden árnyalat opálos, fényes, szaténszerű felületet biztosítanak.

A termékcsalád a rózsaszín, a vörös és a barna színek széles skáláját kínálja. Minden árnyalat a ház örökségéből is merít, sok árnyalatot Gabrielle Chanel életének egy-egy pillanata ihletett, míg mások az ő alkotásaira utalnak. A Rouge 2.55 inspirációját az ikonikus 2.55 táska bélése adta, míg a Rouge Beige egy óda a Chanelhez, amely egy bézs szaténból készült estélyi ruhával szakított a status quóval.

Mivel ezeknek a rúzsoknak minden elemét gondosan megtervezték a lehető legnagyobb luxus érdekében, alapvető, hogy maga a készítmény is kiváló. A Chanel Beauty ikonikus gardéniaolajával és számos növényi eredetű viasszal és olajjal keverve a pigment lágyítja és kisimítja a bőrt, így páratlan kényelmet biztosít, és az ajkak minden egyes felvitel után nyugodt, sima, puha és dúsított érzést kapnak.

(Marie Claire)

Nyitókép: Unsplash