Oscar-szobrok

Történetek a ruhák mögött: Az Oscar-gála leghíresebb ruhái

Tévedés, ha azt gondoljuk, hogy az Oscar-gálán megjelenő sztárok nem tudatosan választják ki, hogy miben tündököljenek a jeles alkalmon. A visszafogott megjelenésektől kezdve az elbűvölő ruhakölteményekig minden egyes darabot tudatosan választanak ki. Most eláruljuk az Oscar-gála történelmének legjelentősebb ruhái mögötti történeteket.


Audrey Hepburn (1955)

Audrey Hepburn az Oscar-g\u00e1l\u00e1n

Az 1955-ben megrendezett díjátadó estéjén Audrey Hepburn a Brodwayn az Ondine című előadást játszotta, ahonnan rendőri kísérettel vitték át a városon, hogy még időben átvehesse a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Ruhája megtévesztően egyszerű hatást keltett. A csipkés organdie-ruha szabása úgy volt megtervezve, hogy nyitott háta és zárt elej keretezze finom arcvonásait és formás vállait, míg a lengő szoknya lágyította erős táncoslábát, és optikailag kisebbítette az általa nagynak nevezett lábait. Ez volt az első alkalom, hogy a színésznőt Hubert de Givenchy ruhájában láthattuk, és ezzel kezdetét vette a két tervező és a hírességek közötti odaadó barátság és együttműködés.

Cher (1986)

Cher az Oscar-g\u00e1l\u00e1n

Instagram

Cher vörös megjelenését mindig is nagy várakozás előzte meg, de ez a Bob Mackie által készített, punkot és showgirl-t ötvöző, feltárulkozó kreáció mindet felülmúlta. Cher, aki mélyen csalódott volt, hogy az Akadémia nem ismerte el a Maszkban nyújtott teljesítményét, be akarta bizonyítani, hogy 40 évesen is megvan benne a spiritusz, és megbízta Mackie-t, hogy egy olyan ruhát tervezzen neki, amelyről lehetetlen nem tudomást venni, és még évekig beszédtéma lesz. Miután ellopta a reflektorfényt, Cher minden más sztárt háttérbe szorított a gálán. Az ő ruhakölteményét azóta is minden idők egyik legikonikusabb Oscar-ruhájaként tartják számon.

Angelina Jolie (2012)

Angelina Jolie 2012-ben az Oscar-g\u00e1l\u00e1n

Pinterest

Angelina Jolie 2012-es Oscar-gála megjelenésénél sokkal inkább a póz ütött nagyot, mint a ruha. A színésznő úgy mutatta meg a gyönyörű bársony Atelier Versace ruháját, hogy játékosan kidugta a lábát a combig érő felvágásból. A póz vírusszerűen elterjed, és ezernyi mém készült róla. Akkori férjével, Brad Pitt-el együtt ők uralták ekkor a médiát, Jolie póza pedig a popkultúra részévé vált.


Fotó: Instagram/focus_ita

(Marie Claire)