T-pántos szandál

6 cipőtrend a kifutókról, ami tarolni fog idén ősszel

Bár az új szezon divatirányzataival kissé ijesztő felvenni a versenyt, a cipőtrendek követése könnyebben kivitelezhető. És hogy milyen cipők hódítanak az őszi szezonban? Cikkünkből kiderül.


Akár a magas sarkú cipők híve vagy, akár statement cipőt keresel, esetleg egy időtálló új párat, ami majd több szezonon keresztül is végigkísér, a 2023-as őszi/téli időszakban lesz választási lehetőséged. Íme a 6 legfontosabb cipőtrend, amivel jobb lesz lépést tartanod!

​1. Hegyes orrok

Ana de la Reguera

Fotó: Elisabetta A. Villa/Getty Images

Miután évekig a szögletes orrú cipők uralkodtak, itt az ideje, hogy egy új forma kerüljön a középpontba. Bár a lekerekített orr a balerinacipők világában még mindig népszerű, nem ez fogja uralni az őszt. Ehelyett minden a hegyességről szól majd. Minél élesebb, agresszívebb a cipő orra, annál divatosabb. Akár csizmát vagy félcipőt, akár tűsarkút vagy lapos cipőt vásárolsz, ha a cipő egy focilabdát is át tudna lyukasztani, akkor jó úton jársz.

​2. Ezüst szín

Sydney Sweeney ez\u00fcst cip\u0151ben

Fotó: Franco Origlia/Getty Images

Semmi sem jelzi jobban a parti szezont, mint egy kis fémes akció. És bár még néhány hónapot várnunk kell a karácsonyi rendezvények beindulásáig, néhány kedvenc divatházunk máris úgy döntött, hogy egy kicsit előrehozza a bulit, méghozzá néhány ezüst lábbeliválasztékkal az őszre. Az ezüst tökéletes módja annak, hogy feldobjon egy kötött anyagot, ellensúlyozza az angyali fehér szűk ruhát, vagy divatos élet adjon az esti randi megjelenésnek.

​3. T-pánt

Hanna Stefansson T-p\u00e1ntos cip\u0151ben

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Bár a Mary-Jane a legtöbb cipőrajongót levette a lábáról idén, hamarosan helyet ad a T-pántoknak. A hagyományos iskolai cipőforma lapos változatban hódít majd ősszel. A sarokkal ellátott és inkább egyszínű cipő meglepően sokoldalú, és az irodai viselettől kezdve a farmernadrágon át az estélyi ruhákig mindenhez felvehető. Bölcs dolog, ha valami kicsit merészebbel párosítjuk: erre a lenge ruhák vagy csipkés hangsúlyok biztos megoldásnak bizonyulnak.

​4. A fiúktól kölcsönzött

Danica Curcic egy loaferben

Fotó: Franco Origlia/Getty Images

A túlméretezett, széles gumitalppal ellátott loaferek úgy néznek ki, mintha a helyi áruház elavult-sztereotipikus „férfiruha" részlegén portyáztál volna. Akár egy szuperszexi harisnyanadrághoz, akár egy szoknyaruhához vagy a legkényelmesebb farmeredhez viseled, nincs olyan ruhadarab, aminek ne tenne jót egy jókora loafer idén ősszel.

​5. Bírósági cipő

Katalin hercegn\u00e9 b\u00edr\u00f3s\u00e1gi cip\u0151ben

Fotó: Karwai Tang/WireImage

Ez a cipő nem csak egy, hanem két trendet is kipipál ezen a listán, és most visszatér az őszi szezonban. Válassz hegyes orrú bírósági cipőt! Egykor az irodába járók munkaruházatának alapdarabja volt ez a cipő, de gyorsan az egyik legmenőbb cipőtrenddé vált, amelyet alkalomtól függetlenül felhúzhatsz. Biztos, hogy remekül mutat egy nadrágkosztümhöz, de viselted már estélyi ruhához, vagy farmer midi szoknyával, esetleg kötött maxiruhával?

​6. Fűzős midi csizma

Mia Regan f\u0171z\u0151s midi csizm\u00e1ban

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A „csizma őszre" legalább annyira nyilvánvaló trend, mint a „virágos tavaszra". Míg az elmúlt években a bokacsizmák és a térdig érő bakancsok vettek le a lábunkról, idén egy másik testvérük fogja ellopni a szívünket. A midi csizma a boka és a térd között félúton helyezkedik el, és csak egy kicsivel magasabb, mint a klasszikus Dr. Martens forma. Ráadásul az idei szezonban minden arról szól majd, hogy a csizmád be tudd fűzni.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: