Tamara Kalinic a New York-i divathéten 2023. szeptemberében

Őszi street style: ha csak egy divattrendet követsz le, ez legyen az

A szeptemberi divathónap mindig eláraszt minket stílusinspirációval az egész őszi-téli időszakra. Most mutatunk egy visszatérő trendet, amit bátran kapj elő a hűvösebb hónapokban!

Ha csak egy trendet keresel, amit magaddal vihetsz ebből a múlt hónapból, az legyen a dupla farmer. Ehhez a viselethez az utcai stylistok újra és újra visszatérnek New Yorkban, Londonban, Milánóban és nagy meglepődésünkre, még Párizsban is. A 80-as, 90-es évekből inspirálódott Tamara Kilinic, Yoyo Cao és még számos más divatdiktáló, akik mind dupla farmerben jelentek meg a szezonban.

És hogy hogyan érdemes a dupla farmert viselni? A legjobb, ha az utcán keresel inspirációt. A Ferragamo milánói bemutatóján Tamara Kilinic úgy turbózta fel a megjelenését, hogy egy kigombolt farmerruhát párosított egy fekete crop-toppal és a márka farmernadrágjával.

A merész piros magassarkú és a piros ajkak kontrasztja elavultnak tűnhetne, azonban a színpompás darabok a klasszikus fekete kiegészítőkkel inkább tűnnek elegánsnak, mint nosztalgikusnak. Ez egy igazi kanadai szmoking a lehető legjobb értelemben.

Az Aigner show-n Yoyo Caot még az eső sem állíthatta meg, és büszkén viselte a farmer peplum felsőjét (igen, a peplumok visszatértek) egy túlméretezett, lötyögős farmerrel kombinálva, ami ultra könnyed megjelenést kölcsönzött neki.

A felső és a laza farmer kontrasztjával mi is alig tudunk betelni. Ha te is szeretnéd kipróbálni, de szeretnéd az őszi hideget is kizárni, javasoljuk, hogy teríts egy farmeres trenchcoatot a felsőre.

A Marie Claire divatszerkesztője, Penny Goldstone szintén dupla farmert választott a London Fashion Week-en. Ő a klasszikus farmerformákból merített, de belevitt egy érdekes csavart: a Whistles farmer kétrészes darabját választotta. A mix-and-match mintázat teszi igazán érdekesé ezt a szettet, míg a csokoládébarna kiegészítők vintage hangulatot kölcsönöznek neki.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images