2023 őszi, téli frizuratrend a Milánói Divathétről

Egyenesen New Yorkból: 5 frizuratrend, ami uralni fogja az őszt

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy ha a legújabb divattrendekre vagy kíváncsi, szemed New York felé érdemes vetni.


Az utcákon megjelenő elegáns megjelenések és az Upper East Side-ról érkező legújabb spa kezelések között egyensúlyozva nehéz tagadni a város vonzerejét. Épphogy csak véget ért a New York-i divathét, ezért úgy gondoltuk, itt az idő, hogy utánanézzünk a Pure Wow segítségével, melyek azok a top frizurák, amelyeket a helyiek mostanában a legtöbbször kérnek a fodrászuktól. Csak utána nehogy egyből rohanj a fodrászodhoz! Mi szóltunk.

1. Elegáns bob

eleg\u00e1ns bob frizura

Fotó: Pinterest

A bob továbbra is elengedhetetlen stílus azoknak, akik nyüzsgő nagyvárosban élnek. Míg a „box bob" és az „olasz bob" már hivatalosan is 2023 frizurájaként ismertek, szerintünk az „elegáns bob" lesz a következő nagy dobás. Ez a frizura az egyenes vonalakról és az éles szögekről szól. Mivel New York egy divatorientált város, nem meglepő, hogy ez a vágás most a trend. Ez a bob nem igényel túl sok réteget, és szépen esik az állkapocsvonal körül. Ha egyenes vagy hullámos hajad van, először használj hajhabot, hogy segítsd a szálak meghatározását és formázását.

2. Olasz bob

olasz bob frizura

Fotó: Pinterest

Ha már az „olasz bob" szóba került, ez a vágás a rajongók kedvence New Yorkban tavaly tavasz óta, és még mindig trendi. Gyanítjuk, hogy ez a vágás még 2024-ben is megmarad. A frizura vonzerejét az állat simító hosszúság és az éles, de nehéz végek adják, ami lágyságot teremt az arc körül és az erős állkapocs illúzióját kelti. Ráadásul ez a vágás különböző hajtípusokkal is működik, mivel fodros és volumennövelő textúrája van. A göndör vagy vastag hajúak válasszák a hosszabb változatot, amely közvetlenül a kulcscsont felett ül.

​3. Pillangóvágás

pillang\u00f3v\u00e1g\u00e1s

Fotó: Pinterest

Nehogy azt hidd, hogy a pillangóvágást 2023-ban magunk mögött hagyjuk: a 70-es évek ihlette frizura még mindig hasít, mert lényegében két frizura egyben. A tetején rövid rétegeket találsz (néhány centivel az áll alatt végződik), alul pedig hosszabb rétegeket (ezek épphogy a vállak alá érnek a lágy mozgás érdekében). Ez a vágás a legtöbb hajtípussal működik, és könnyen karbantartható. A praktikum és a vagányság keveréke. A formázásához használj volumennövelő zselét, hogy rugalmas, dús hatást érj el.

​4. Birkin-frufru

Birkin-frufru

Fotó: Pinterest

A Birkin-frufru először júniusban lépett a színpadra, de még mindig uralja a trendet. Ez a frufru a függönyfrufru ritkított változata, amelyet „úgy vágnak, hogy keretbe foglalja az arcot". Miután kialakult a forma, a frufrut a fodrász felül laposan megszárítja, és elkezdi kigöndöríteni a végeket. Ha egy kicsit nehezebbnek érzed, mint amilyennek szeretnéd, használj egy pár ritkító ollót, hogy eltávolítsd a sűrűség egy részét, és adj hozzá egy spriccelt textúrázó spray-t, hogy felpelyhesítsd és szétválasszd.

​5. Bársonyos pixie

pixie

Fotó: Pinterest

Lehet, hogy a pixie lesz az a frizura, amit 2023-ban ki szeretnél próbálni. Ez egy éles vágás, de mégis Mia Farrow eleganciáját és hozzáállását juttatja eszünkbe. A pixie-t hajvágógép vagy olló segítségével vágják, hogy lágyítsák a hajvégeket, és biztosítsák, hogy az összhosszúság ne legyen túl rövid. A frizura karbantartása nem lesz nehéz: a havi trimmeléstől eltekintve, csak némi textúrázó pasztára lesz szükséged, hogy fényt és definíciót adj a megjelenésednek.

Nyitókép: Getty Images