Taylor Lashae

Ez a frizura lesz 2024 abszolút kedvence

2023 vitathatatlanul a bob éve volt. De amikor már azt hisszük, hogy vége, a trend végérvényesen kifulladt, hirtelen betoppan egy új változat. És mondanunk sem kell, jobb mint az összes eddigi verzió!


Ha lejjebb görgetsz, és rápillantasz a mushroom bob, azaz „gomba bob" képeire, már most el fogja ültetni benned a vágyat, hogy az új évben kipróbáld ezt a frizurát. Ez a fazon lazán körbeborzolja az arcot, és kontúrozza az arccsontot, miközben a fül alá ér.

Egyszerűen fogalmazva, a gomba bob egyszerre precíz és kócos. A megjelenés hangulatfelelősei közé tartozik például Drew Barrymore a 2000-es évek elején és Uma Thurman a Ponyvaregényben. Emlékszel még rájuk?

Az elmúlt 12 hónapban a bob minden elképzelhető változatával − a réteges boboktól kezdve a pillangós bobon át a maxi bobig − találkozhattunk a közösségi médiafelületeket, és mindegyik a trend egyedi változatát mutatta be. A mushroom bob sem különbözik ettől: jellegzetessége gombafej forma, ívelt vonalakkal és végekkel.

Dimitris Giannetos sztárfodrász szerint, aki Amal Clooney-t és Gigi Hadidot is az ügyfelei között tartja számon, ez tipikusan „egy tompa bob", és minden hajtípuson működik. Frufruval is remekül mutathat, ebben az esetben az 1920-as évek flapper lányai inspirálhatnak.

Az igazi mesés kinézet akkor kezdődik, ha kerek kefe segítségével lövöd be a hajadat, mondja Dimitris, aki nemrég Megan Fox hosszú tincseit is vörös bársonybobra vágta.

Azt ajánlja, hogy kezdjünk haj mousse-szal, „hogy testet adjunk” a frizurának. A kiemeléshez „válasszuk szét a hajat, és a szokásosnál kisebb méretű körkefe segítségével szárítsuk meg". „Tűzzük meg az egyes tincseket, hagyjuk a hajat kihűlni, és a végén fésüljük át egy lapátkefével, mielőtt hajlakkkal rögzítjük". És voilá, máris a 2024-es frizuratrendek előtt jársz egy lépéssel.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Getty Images