Fiatal, napszemüveget viselő, mosolygó nő

Ezek már a múlté: 5 szépségtrend, amit magunk mögött hagyunk 2024-ben

2023-ban is számos szépségtrend jelent meg, némelyikért odavoltunk, míg másért kevésbé. Íme, miket hagyunk magunk mögött az új évben és mik lesznek a nagy kedvencek.

1. Viszlát, négyszögletű körmök, helló, kerek mandulakörmök

Bár rengeteg körömforma létezik, az új nagy kedvenc a kerek körömvég. Akár rövid, akár hosszú, a lekerekített körmök hatalmas visszatérésnek örvendenek, és egyre kevésbé kérik a szögletes körömformát a manikűrösöktől is. Szerencsére ez a trend otthon is könnyen megvalósítható, csak egy körömreszelőre van szükség a munkához.

2. Viszlát, tompa bob, helló, laza bob 

Szerencsére a bob frizura nem megy sehova, csak a stílusa változik meg. Az úgynevezett tompa bobnak nincs volumene és mozgása, jóval merevebb és szigorúbb, mint 2024 nagy várományosa, a laza bob. Utóbbi több volumenű, amely rétegzettebb és több mozgást eredményez. Az új frizura otthoni formázásához érdemes a nedves hajra hajhabot felvinni az extra tartás és textúra érdekében, mielőtt megszárítjuk.

3. Viszlát, mega szempillák, helló, természetesség

Akár használunk műszempillát, akár a szempillaspirálra esküszünk, a finom, lehet vékony szempillák diktálják a trendet. A nagy, dús szempilláknak leáldozott, túl nehezek lehetnek a szemhéjhoz, így rendkívül kényelmetlenek, és elvehetik a szem természetes formáját.

2024-ben a természetesebb hatású, finom, tollas szempillákat fogjuk preferálni, melyek feldobják a szemünket, miközben természetesnek tűnnek. Érdemes egyedi műszempillákat vagy kisebb fürtöket használni a teljes csíkok helyett a még természetesebb megjelenésért, amelyet könnyebb a szemformánkhoz igazítani.

4. Viszlát, Barbiecore, helló, tomato girl

Tagadhatatlan, hogy 2023 a Barbiecore éve volt, a balerina megjelenésű, rózsaszínű kinézet mindent letarolt. Az előttünk álló évben azonban a sötétebb, merészebb árnyalatokat választjuk majd. Több vöröset fogunk látni, ami erősebb, vadabb árnyalatnak számít. Az élénk vörös rúzsoktól a feltűnő szemceruzákig ez az árnyalat áll majd az első helyen 2024-ben.

5. Viszlát, arcroller, helló, LED-es fényterápia

Bár sokan szeretik az arcrollert, úgy tűnik, jövőre a LED-es eszközök nagyobb szerepet kapnak a bőrápolási rutinunkban. Egyre népszerűbb lesz a mikroáram, a LED-es fényterápia és az ultrahang terápia.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock