Maya Hawkes

A 90-es évek rövid bob frizura trendje újra tombol

A 90-es évek ihlette megjelenések és trendek még mindig uralkodók a divatiparban. A 90-es évekbeli bob hajvágás pedig egy olyan rövid frizura trend, ami újra tombol és átnyúlik a 2024-es évre is. Szóval, ha épp újítani szerettél volna a loknijaidon, akkor ez egy tökéletes lépésnek bizonyul.


A Marie Claire csapata két vezető londoni fodrász segítségét kérte és szakértelmük által kiadták a tökéletes útmutatót az újra trendi 90-es évekbeli bob frizurához. Néhány inspiráció mellett azt is eláruljuk, hogy hogyan érdemes formáznod a hajadat a hajtípusodnak megfelelően.

Milyen a 90-es évekbeli bob?

A 90-es években a bob frizura gyakorlatilag mindenhol jelen volt.

„Az egyenes fürtű vagy hullámos bobokkal ellentétben a 90-es évek bobja olyan szupermodellektől merített ihletet, mint Christy Turlington, Naomi Campbell és Linda Evangelista”

– magyarázta Eugene Smith, a John Frieda Salons vezető stylistja.

„Ez a tompa vágásról szól, amelyet szándékos göndörséggel vagy befelé irányuló hajlítással az alján stilizálnak.”

Hogyan formázzuk a 90-es évek bob frizuráját a hajtípusunknak megfelelően?

Bár ez a fajta bob bármilyen módon formázható - lágy hullámokkal, természetes fürtökkel vagy szuper egyenes hajjal - ahhoz, hogy klasszikus, végeredményt kapjunk - ami a hajvégek ívelését jelenti -, Smith elárulta, hogyan kell formázni a hajunkat.

Göndör haj:

„Egy hajszárítóval és egy közepes átmérőjű kefével dolgozzunk szakaszonként, hogy a haj a lehető legegyenesebb és legsimább legyen. Ahogy haladsz lefelé, ügyelj arra, hogy a végén szándékosan göndörítsd a hajad, és figyelj rá, hogy szép, telt hajlatot készíts az alján.”

Hullámos haj:

„A göndör hajhoz hasonlóan a hullámos hajat is egyenesre kell megszárítanod, egészen a hajvégekig haladva, és arra koncentrálva, hogy az alján sima, szándékos göndörséget készíts.”

Egyenes haj:

„Az egyenes hajnak gyakran több volumenre van szüksége, ezért egy hajszárító és egy hajkefe segítségével kezdj tőemeléssel. Ha az egyenes hajad nehezen éri el azt a tökéletes hajlatot az alján, akkor lehet, hogy egy vastag csövű hajsütővas segítségét kell igénybe venned.”