Parfümöt magára fújó nő

Az 5 legjobb illatmárka a tudatos szépségápolási vásárlók számára

A tudatos szépségápolás nem korlátozódik a fenntartható gyakorlatok és összetevők alapján készült bőrápolás vagy smink kiválasztására. A vásárlók holisztikusan szemlélik a rutinjukat, és a használni kívánt illatok összetevőire is odafigyelnek.


A szépségmárkák egyre tudatosabban figyelnek az összetevőkre és az illatok előállításához használt eljárásokra, anélkül, hogy a viselhetőség és a tartósság rovására mennének. Ha olyan illatokat keresünk, amelyek tudatosak különböző szempontból (kegyetlenségtől mentes, vegán vagy fenntartható forrásból származó), az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány alternatívát.

1. Ellis Brooklyn

Az Ellis Brooklyn illatok parabénmentesek, kegyetlenségtől mentesek és vegánok. A termékek darabonként 105 dollárba kerülnek, így a tudatos illatok luxuskategóriájába tartoznak. Minden egyes Ellis Brooklyn üveg természetes és fenntartható forrásból származó szintetikus összetevőket tartalmaz, és a márka büszke arra, hogy mindkettő egyensúlyban van.

A Myth a márka egyik legnépszerűbb illata, amely az ambrette (pézsma) magokat és a bergamottot ötvözi, mielőtt beleolvadna a jázminba és a rózsaszín lótuszba. Az illat a pézsma és a cédrusfa megnyugtató keverékével zárul.

2. Phlur

A Phlur büszke arra, hogy olyan „modern és szándékos” illatokat hoz létre, amelyek jobban összpontosítanak arra, hogy az egyes formulákban mi található, szemben azzal, hogy mi nem. A márka weboldalán átláthatóan beszél illatfilozófiájáról, és arról, hogy a „natúr” miért nem mindig jobb a bőrnek vagy a környezetnek.

A Phlur világszerte együttműködik a legjobb illatgyártókkal annak érdekében, hogy fenntartható természetes összetevőket használjanak. A márka egyes esetekben szintetikus anyagokat használhat, amelyek közelebb állnak a természethez, ha ez a felelősségteljesebb megoldás.

A márka Ameline nevű parfümje a tiszta rózsa, a bergammot és a szantálfa keverékét hozza el, némi citrussal keveredve.

3. Virtues

ABarb Stegemann által 2010-ben piacra dobott 7 Virtues az igazán jó illatú illatsorozat megalkotásán túl a tisztességes kereskedelem, a gazdálkodók támogatása és a hipoallergén formulák alapértékeihez kötődik.

A márka Vanilla Woods nevű parfümje órákig kitartó édes illat, de nem túl erős, mely meleg borostyánnal átitatott bio madagaszkári vanília és gourmand karamell jegyeit hordozza.

4. Henry Rose

Az átláthatóságra épülő márka minden egyes finom illatához teljes összetevőlistát és funkciót tartalmaz, így a vásárlók magabiztosak lehetnek a választásukat illetően. A Henry Rose is rendelkezik EWG-ellenőrzéssel, amely tanúsítja az átláthatóságot és a helyes gyártási gyakorlatot.

A Queens and Monsters a márka egyik legnépszerűbb illata, virágos teteje ibolyalevélből, naracsvirágolajból és keserűnarancsból áll, mely jázmin és frézia illattá változik, mielőtt egy csipetnyi vaníliával és pézsmával megszáradna. Az illat igazi élmény, amely az elejétől a végéig rusztikus, mégis édes és virágos.

5. Dime

A Dime-illatok vegánok és kegyetlenség-mentesek. Sokak kedvence a márka 7 Summers nevű parfümje, mely meleg és energikus, körte, levendula, pézsma, bergamott és a kókusz jegyekkel.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock