csillogó körmök

Itt az idei szandálszezon legnagyobb peditrendje, ami mellett nem lehet elmenni

Tavaly Hailey Bieber hivatalosan is elindította a mázas forradalmat: a Rhode nevű bőrápolási márkája jóvoltából a harmatos mázas bőrtől kezdve az éteri megjelenésű tükörmázas manikűrig mindannyian azon voltunk, hogy ultrafényesnek tűnjünk. És bár azt hihetnénk, hogy mostanra már elég volt a fényes dolgokból, nem is tévedhetnénk nagyobbat: a trend 2024-ben is megmarad, sőt, még tovább megy.


Mégpedig a lábakra. Készülj fel, hogy az idei év a mázas pedikűr éve lesz!

A mázas fánk manikűrhöz hasonlóan, amelyet Hailey Instagramján még a múlt hónapban láttunk, a mázas pedikűr egy nude vagy pasztell alapszínt tartalmaz, amelyet gyöngyházfényű csillogással dobnak fel, hogy irizáló, fényes felületet kapjanak.

Sok mázas lábujjat fogunk látni idén tavasszal és nyáron. És nem is csoda, hiszen a mázas fánk pedikűr minimalista megjelenést kínál egy kis csavarral, így egyaránt vonzó az egyszerűbb körmök kedvelőinek és a kalandvágyóbbaknak.

Ez egy semleges, mégis figyelemfelkeltő megjelenés, ami szórakoztató és könnyen párosítható bármilyen ruhával

− mondja róla Émilie Sanscartier manikűrös. Ráadásul a napos idő is tökéletes ürügy arra, hogy egy kis csillogást adj a megjelenésedhez.

Az új szezonhoz a klasszikusabb árnyalatok helyett válaszd a pasztellszíneket, hogy a TikTok trendi esztétikájához igazodj. A gyöngyházszerű mázas felületek kiválóan illenek a tavaszhoz. Ráadásul a sellő körmök és a koktéllakk esztétika még mindig masszívan trendi, miért ne építenéd be a tavaszi pedikűrödbe ezeket az árnyalatokat is?

​Hogyan érheted el a mázas pedi kinézetet?

Ha a szalonba mész, a körömtechnikusod először egy alaplakkot visz fel az általad választott színben. A tejszerű nude vagy lágy pasztell árnyalatok tökéletesek a visszafogottabb megjelenéshez, de a gazdag csokoládé- vagy szürkeárnyalatok is működhetnek. Miután az alaplakk megszáradt, krómport viszünk fel a tetejére, hogy irizáló felületet hozzunk létre. Ezt egy szivaccsal beledörzsöljük a körömbe, majd fedőlakkal lezárjuk.

Ha otthon készítenéd el, akkor a por helyett inkább egy irizáló lakkot javaslunk, hogy néhány gyors rétegben létrehozd vele a mázas megjelenést. Mivel a legtöbb mázas lakk különböző árnyalatokban kapható, nincs szükség alapszínre, ehelyett egyszerűen csak könnyű rétegekben építheted fel, amíg el nem éred a kívánt fedőképességet. A legjobb eredmény elérése érdekében mindig használj fedőlakkot, hogy az árnyalatot lezárd, és a pedikűr a lehető leghosszabb ideig tartson.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Shutterstock