A Prada és az Adidas újabb fenntartható kollekciójának egyik darabja

Jön a Prada és az Adidas újabb fenntartható kollekciója

Az olasz divatház és a luxus sportruházati cég január 13-án dobja piacra az Adidas for Prada Re-Nylont.

Az Adidas és a Prada együttműködésének újabb fejezetében is nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. A 2019-ben, akkor még csak egy kapszulakollekcióval debütáló Re-Nylon projekttel a Prada célja azt volt, hogy 2021 végéig minden, a gyártások során használt nejlon anyagot lecseréljenek ECONYL-ra, mely az eco (öko) és a nylon (nejlon) szavak ötvözésével született.

A kollekciót mostanra konfekcióruhákká alakították át, melynek legújabb produktuma az Adidas for Prada Re-Nylon kollekció. Ebben a két márka stílusa keveredik, így a sportso elegancia borítékolható.

A két márka együttműködése 2019-ben indult útjára, az új, kollekcióban először szerepelnek konfekciódarabok, kiegészítők és táskák, valamint az Adidas Forum High és Low sneakerei.

A 21 darabból álló kollekció egyben azt is jelzi, hogy a Prada 2021 végén szűz nejlonról a Re-Nylonra váltott át: minden darabot Olaszországban készített az óceánokból gyűjtött műanyaghulladék és textilszálhulladék újrahasznosításával.

Az Adidas for Prada Re-Nylon kollekció január 13-tól lesz elérhető világszerte a Prada butikokban, valamint a Prada és az Adidas weboldalain.