egy nő fehér pulóverben

Milyen pulóver illik a testalkatodhoz? A sztárstylist megmondja

Itt az ősz, ami azt is jelenti, hogy újra elővehetjük kedvenc pulóvereinket.


De fontos tudatosítani, hogy nem minden pulóver áll egyformán jól, különösen, ha a testalkatunkhoz legjobban illő stílus kiválasztásáról van szó. Az anyag, a forma, az ujjak hossza és még a nyakkivágás is számít. Szerencsére Katie Collins ruhatervező stylist – aki Nicole Kidmantől Kerry Washingtonig sok sztárt öltöztetett már – elárulta a Pure Wow-nak, hogyan választhatod ki az alakodhoz legjobban illő stílust.

​1. Ha minimalizálni akarod az alakod mutogatását, maradj a klasszikusoknál!

klasszikus pul\u00f3ver

Fotó: Pinterest

Bár a nagy vállak és a harangujjak csábítóak, de azok számára, akik el akarják terelni a figyelmet a középső testrészükről, jobb, ha maradnak az egyszerűbb formáknál, és távol tartják magukat az olyan részletektől, amelyek nagyítják a sziluettet. Számos ilyen lehetőség kínálkozik: az olyan időtlen sziluettek, mint a kardigán vagy a nyakkivágott pulcsi mind jó választás, különösen, ha magas derekú nadrággal veszed fel.

​2. Mutasd a dekoltázst!

V-nyak\u00fa lila pul\u00f3ver

Fotó: Pinterest

A dekoltázs hatalmas előny lehet, mert felfelé irányítja a figyelmet a válladra, a nyakadra és az arcodra. Ha körte alkatod van, Collins a V-nyakú vagy csónaknyakú pulóvert ajánlja. Választhatsz nem begyűrt pulóvert vagy a felsőt a magas derekú nadrágodba is tűrheted, hogy kiemeld a legkeskenyebb részedet.

​3. Ha magas vagy, játssz a hosszal!

hossz\u00fa pul\u00f3ver

Fotó: Pinterest

A termettel több változatosság jár, mint például a pulóverek hossza. Egy hosszú pulóver nagyon elegáns, különösen amikor közvetlenül a boka fölé ér. Egy kivágott farmerrel és egy csizmával párosítva majdnem olyan, mint egy kabát, csak pulóver formájában. De akár egy egészen rövid, köldök fölé érő fazont is választhatsz.

​4. Ha vékony vagy, kísérletezz a díszítésekkel!

d\u00edszes pul\u00f3ver

Fotó: Pinterest

Egy bevágott derék, egy széles váll – ezekkel a részletekkel a kiválasztott pulóvert sokkal inkább rád szabottnak érezheted. Kerüld a nagyobb, hosszabb kardigánokat − amelyek anyagba fullaszthatják az alakodat −, és helyette válassz olyan darabokat, amelyeken van egy kis extra részlet vagy minta.

​5. Ha el akarod terelni a figyelmet a melleidről, próbáld ki a fitt sziluettet!

garb\u00f3

Fotó: Pinterest

A pulóver jó módja annak, hogy játssz az alakoddal, ha nagyobb a melled. Próbálj ki egy garbót, vagy válassz egy igazán klasszikus nyakkivágást, például egy creneck-et, ami a szemet egy kicsit feljebb tereli.

​6. Ha viszont meg akarod mutatni őket, válassz olyan pulóvert, ami megnyújtja a nyakadat!

V-nyak\u00fa pulcsi

Fotó: Pinterest

Válaszd a V-nyakat! Ha mutatsz egy kis bőrt, az segíthet csökkenteni a pulóver által hozzáadott tömeget. A nyakkivágás meghosszabbítása pedig nem csak a mellkasodat emeli ki, hanem általános karcsúsító hatással is bírhat.

Nyitókép: Shutterstock