Egy Crespi által tervezett bútor

A 70-es évek lakberendező-zsenijének kollekcióját dobják újra piacra​

Gabriella Crespi, a lakberendezés nagyágyúja idén töltené 100. születésnapját, ezért a Gubi luxusmárka elérhetővé teszi az egyik legnépszerűbb, egykoron kizárólag hírességeknek elérhető Crespi bútorkollekciót mindenki számára.


Az 1960-as és 70-es években Gabriella Crespi volt a Maison Dior kiválasztott tervezője. Alkotásaiban gyakran nyúlt ellentétpárokhoz. Előszeretettel keverte a tiszta vonalakat látványos ívekkel, bronz hatású fémeket és a természet nyújtotta alapanyagokat, valamint a század közepi modern és a barokk stílusok sajátosságait. Minden kollekciójának saját egyénisége volt, melyeket filmsztároktól kezdve a királyi családtagokon át világszerte mindenki keresett.

Élete során több mint kétezer modellt tervezett és épített. 1987-ben hagyott fel a munkával, ugyanis akkor az ismertségét, vagyonát és mindenét hátra hagyta, hogy Indiában keressen lelki vigaszt. 2015-ben rövid időre visszatért a bútortervezéshez, viszont két évvel később elhunyt. Lánya — Elisabetta — szerint a terveinek újrakiadása és megvalósítása egyfajta tisztelgés a hagyatéka előtt, éppen ezért egy fantasztikus lehetőségnek érzi, hogy anyja századik születésnapjára a Gubi márka piacra dobja a Bohemian 72 névre keresztelt kollekciót.

Ezzel a tervével Crespi a külső és belső terek világát próbálta összemosni a megvalósításhoz pedig nád rattant és bambuszt használt. A kollekcióhoz háromszemélyes kanapé, ottomán és társalgószék tartoznak.

„Nem tehettem mást, mint hogy rattanból és bambuszból készítettem, olyan anyagokból, amelyeket nagyon szeretek, és amelyekben egyesül az erő és a rugalmasság, a lágy tónusok melegsége és az a képesség, hogy a fény átjárja őket. A nagyon hosszú küllők a végtelen és a meghatározhatatlan benyomását keltik, ahogyan a természetben az ég felé emelkedő nádsövények teszik"

— olvashatjuk Crespi egykori szavait a Vogue cikkében.

A kollekció darabjait március közepétől lehet előrendelni.


Nyitókép: Instagram/suiteny