reserved noi kalap es kabat egy modellen egy fal elott

Édes olasz citromok ihlették ezt a ruhakollekciót

Beköszöntött a nyári vakáció a Reserved-nél! Az új új kapszulakollekció, a Limoni Dolci felér egy utazással a napsütötte, ragyogó Szicíliába.


A címadó citromok váltak kiindulópontjává a különleges mintáknak, amelyeket több változatban készítettek el a tervezők. Az első egy gyümölcsös minta fehér alapon, kisebb- és nagyobb méretben variálva a déli gyümölcsöt. A második mintán gyönyörű kombinációban látható kék motívumokkal, amelyek az olasz kerámiákra hajaznak, a harmadik pedig a szicíliai mozaik egy változata. Mindhárom minta élénk, nyári színekben pompázik - a lédús sárgától kezdve az erőteljes kobalton át az élénk zöldig mindennel találkozhatunk.

reserved noi ruha egy modellen

Fotó: Reserved

A tervezők ezúttal lecserélték a litisztult színekkel együtt az anyagok fajtáit is cserélték a különleges textúrájú anyagok javára – előtérbe kerültek tehát a jacquard, a bordás kötésű szövetek, illetve a horgolt, kézzel készült anyagok. A ruhákat fodrok és izgalmas szegélyek is díszítik. A rövidnadrágos kötött szettet keskeny, zöld színű fodorral, a rózsaszín overált pedig sárga csipkével dobják fel, utalva a szicíliai hagyományokra. A behúzható zsinórok fontos szerepet játszanak - hangsúlyozzák a derekat, zártabbá teszik a nyakkivágást vagy szabályozzák a felső hosszát. Emellett praktikus és dekoratív funkciójuk is van, a legújabb trendeknek megfelelően.

reserved noi ruha egy modellen a tengerparton

Fotó: Reserved

A szabásokat és arányokat is a nyári öltözékekhez hűen alkották meg: a felsők a szokásosnál kicsit rövidebbek, a ruhák a derekat hangsúlyozzák és sokat mutatnak. Az egyes darabokat úgy tervezték, hogy önmagukban és rétegezve is viselhetők legyenek; találunk itt sok összeillő szettet, például pamut ingből és rövidnadrágból állót kerámia- és citrommintával, hűvösebb estékre pedig steppelt kabátot hosszú nadrággal kiegészítve. A strandoláshoz tökéletes a nyakbakötős horgolt ruha vagy a sárga színű, frottír, fodros miniruha. A kollekcióban szerepel még egy mintás, csípőn magasra nyúló fürdőruha kerek nyakkivágással, egy horgolt felső, illetve két mintás sál is, amelyek tökéletes kiegészítői egy igazi olasz stílusú összeállításnak. A Limoni Dolci kollekciót egy sárga kalap és egy napszemüveg egészíti ki - utóbbi két színben, rózsaszínben és kékben is kapható, és kerete újrahasznosított polikarbonátból készült.

A kollekciót Sonia Szóstak örökítette meg a napsütötte Szicílában – a képeket átjárja a nyugodt, nyaralós atmoszféra és a meleg színek. A stylingról Karla Gruszecka gondoskodott, a modell pedig Ben Massarenti volt.

reserved zold noi ruha egy modellen sarga fal elott

Fotó: Reserved

Nyitókép: Reserved