Selena Gomez

Selena Gomez Marilyn Monroe ikonikus manikűrjével tündökölt Cannes-ban

A múlt hét elején Selena Gomez Dél-Franciaországba utazott a Cannes-i Filmfesztiválra. A színésznő és a Rare Beauty alapítója részt a fesztiválon ünnepelte az Emilia Perezben játszott szerepét, és közben természetesen hozta a vörös szőnyeges glamourt.


Május 19-én Gomez egy piros Giambattista Valli ruhában érkezett a fesztiválra, amelynek avantgárd dekoltázsa a valódi rózsák kinézetét utánozta. Középhosszú eszpresszó haját régi hollywoodi hullámokkal és lágy oldalválasztással formázta, sminkje pedig minimalista és romantikus maradt.

Ami a manikűrjét illeti, Gomez a monokróm megjelenést választotta, rövid, szögletes körmeit a ruhája bíborvörös árnyalatához igazította. Bár a múltban már viselt néhány vidám lakkszínt, például rágógumi rózsaszínt, tejes törtfehéret, napraforgó sárgát és még egy magas fényű, fényes feketét is, ilyen fényes retró hangulatot még nem láttunk tőle.

Tom Bachik − a celebek által kedvelt manikűrös, aki gyakran dolgozik olyan sztárokkal, mint Margot Robbie és Jennifer Lopez − festette ki Gomez körmeit a tüzes, valódi vörös színnel, amely tökéletesen illeszkedett a testre szabott ruhájához.

Az Instagramon Bachik elárulta, hogy a végeket a Rock the Runway színű Essie Gel Couture Longwear körömlakkal fényesítette, majd ugyanezen márka magas fényű fedőlakkjával koronázta meg.

Bár a vörös manikűr időtálló szín (gondoljunk csak a „vörös köröm elméletre"), Gomez különleges árnyalata nagyon hasonlít ahhoz, amit Marilyn Monroe is rendszeresen viselt.

Az 1950-es évek trendjeihez hűen Marilyn Monroe gyakran festette körmeit vörösre − és a rúzsát is rendszeresen a tüzes manikűr színéhez igazította.

Manikűrjei leggyakrabban enyhén meleg alaptónusúak voltak, ami szinte vörös-korallos megjelenést kölcsönzött nekik, ami jól illett világos bőrszínéhez.

Marilyn Monroe

Fotó: Getty Images

Bár a néhai sztár kedvenc árnyalatai − Cherries In The Snow és Fearless, mindkettő a Revlontól − meglepő módon még mindig megvásárolhatók, számtalan olyan vörös lakk létezik, amellyel otthon is lemásolhatod a Marilyn és Selena által jóváhagyott megjelenést.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Getty Images