Piros Shellac-körmöket viselő nő

Mi az a Shellac manikűr, és vajon tényleg megéri az őt övező felhajtást?

Hagyományos, zselé, akril, dip powder – ez csak néhány a jelenleg népszerű manikűrtrendek közül. Az egyik legújabb üdvöske a Shellac, de vajon tényleg megéri a hype-ot?

A shellac körmök a zselé legjobb tulajdonságait (a kopás és a védelem érdekében) és a lakk legjobb tulajdonságait (a pompás szín és a csillogás érdekében) ötvözik, mondja Jan Arnold, a CND társalapítója és stílusigazgatója. A shellac egy szabadalmaztatott rendszer, amely egy márkás alaplakkot, egy színes lakkot és egy fedőlakkot tartalmaz. A több mint 100 árnyalatból mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, az éteri rózsaszíntől a sötét fémszínekig.

A manikűrt egy speciális, kizárólag sellachoz készült LED-lámpával keményítik, így Arnold szerint gyakorlatilag nincs száradási idő. A szárítás az egyik legfontosabb része a folyamatnak, magyarázza. Ilyenkor az ultraibolya (UV) hullámhosszú sugárzás a gél formulájában lévő fotoiniciátoroknak nevezett molekulákat éri el, és aktiválja őket. Ha a termékformulát kifejezetten a lámpa kimenő fényenergiájához kalibráljuk, akkor biztosított a megfelelő tapadás, kopás és eltávolítás. Ezeket az úttörő tulajdonságokat egy intenzív kutatás-fejlesztés folyamat és technológia tette lehetővé, amely a 13 szabadalommal együtt a repülőgépipari polimer bevonatokban gyökerezik, írja a Byrdie.

Miben különbözik a shellac körömtől a gél körömtől?

Tény, hogy a két körömtípus közötti különbségek csekélyek, de hatással van az általános manikűr-élményre. A zselés körömlakkoknál lényegében félig tartós zselét, míg a shellac félig tartós lakkot használ a körmök színezéséhez. A zselés körmök esetében közel háromszor annyi színválaszték áll rendelkezésre, mint a shellac-körmök esetében, de még így is rengeteg árnyalat közül választhatunk.

Arnold szerint az eltávolítási folyamat az egyik legnagyobb dolog, ami a shellac manikűrt megkülönbözteti más zselés lakkoktól. Amikor aceton alapú eltávolítót alkalmazunk, a bevonat valójában apró darabokra törik és leválik a körömről, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes eltávolítást.

Mennyire tartós a shellac manikűr?

A megfelelő CND Shellac rendszer szerint alkalmazott manikűr több mint 14 napig tartó, nagy teljesítményű, magas fényű, problémamentes viseletet biztosít Arnold szerint. Ez a manikűr a legtöbb háztartási munkát, például a mosogatást is kibírja a tapasztalatok szerint.

Mint a legtöbb szépségápolási eljárás esetében, a shellac manikűr ára is változhat. A szalon szolgáltatásáért 6-8000 forint közötti összegre számíthatunk.

Mennyire biztonságos a shellac a körmökre nézve?

Egy dolgot nem szabad elfelejteni minden olyan manikűr esetében, amely UV-fényt kibocsátó lámpát használ, mint a CND manikűrje: védjük kezünk bőrét fényvédővel, hogy elkerüljük az UV-károsodást és a gyorsabb öregedést. Ha ez aggodalomra ad okot, a CND azt javasolja, hogy a kezelés előtt 20 perccel kenjük be magunkat fényvédővel.

Hogyan távolítják el a Shellac manikűrt?

Csábító lehet, de soha ne próbáljuk meg lehúzni a shellac manikűrt, mivel ezzel nagy kárt tehetünk a körmök felső rétegében. A legjobb, ha visszamegyünk a szalonba a megfelelő eltávolításhoz, ahol a folyamat 5 és 15 perc közötti időt vehet igénybe.

Az eltávolítási folyamat zökkenőmentes, mivel a shellacnak olyan egyedi formulája van, amely a CND LED-lámpában történő kikeményítés során apró mikroszkopikus alagutakat képez a bevonatban. Amikor eljön az eltávolítás ideje, az aceton behatol ezeken az apró alagutakon keresztül egészen az alaprétegig, majd leoldódik a körömről – így nincs szükség a bevonat lekaparására és leerőltetésére a körömről.

A Shellac manikűr káros a körmökre?

Ha eleve törékeny vagy vékony körmeink vannak, érdemes néhány lépést tenni azok egészsége javítása érdekében, mielőtt kipróbálnánk a shellacot (vagy bármilyen zselés manikűrt), mivel további károkat okozhat, ha a manikűrt már sérült körmökre alkalmazzák.

Naponta kétszer kenjünk körömágybőr olajat, és rendszeresen használjunk jó kézkrémet. Ezek megakadályozzák, hogy bőrünk és körmeink kiszáradjanak, különösen a szalonlátogatás idején, amikor bizonyos vegyi anyagoknak lesznek kitéve. Az is fontos, hogy az eltávolítással mindenképpen szakemberhez forduljunk, mivel a rossz technika során megsérülhetnek a körmeink.

Nyitókép: Shutterstock / Sofia Zhuravetc