shonda rhimes

A Bridgerton család készítőjének olyan a lakása, mintha a sorozat díszlete lenne

A legendás sorozatkészítő, Shonda Rhimes frissen felújított New York-i lakása elképesztően vibráló és eklektikus, mégis leginkább a 19. századi angol arisztokraták otthonait idézi – tökéletes háttér ahhoz, hogy kitalálja A Bridgerton család legújabb, drámai csavarjait!


Shonda Rhimes az utóbbi évtizedben igazi nagykutyává nőtte ki magát: igazán az idén már 18. évadánál járó A Grace klinikával futott be, majd újabban a Netflixre készít közönségkedvenc sorozatokat. Ő a producere A Bridgerton családnak, és a nevéhez fűződik az Inventing Anna is, ami az év első hónapjainak legnagyobb sikere volt a streamingplatformon.

Sok-sok millióan látták már az általa megálmodott sorozatokat, nem csoda, hogy az iparág egyik legfontosabb szereplőjeként anyagilag is befutott. Nemrég megmutatta az Architectural Digestnek az otthonát, és annak mindenrészletéből árad a luxus, stílusa azonban kicsit meglepő.

Aprólékosan kimunkált felületek és nehéz függönyök

A lakás New York legelőkelőbb részét, az Upper East Side-on található, ám míg a legtöbb sztár modern stílusban rendezi be otthonát, Rhimes berendezését mintha egy az egyben a Bridgertonból vették volna át – elegáns, romantikus, történelmi és európai hangulatú, ez ugye az Amerikaiaknál a kifinomultság szinonimája. Mindegyik helyiségnek különleges hangulata és más-más színvilága van, de az közös bennük, hogy gazdagon díszített bútorokkal, antik szőnyegekkel, nehéz drapériákkal és mintás textilekkel rendezték be őket. Persze a dizájn mit sem ér funkcionalitás nélkül, és egyik jól menő tervező sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a modern élet kényelmeiről elfeledkezzen a látvány érdekében. Rhimes azt nyilatkozta, végiggondolta, hogy milyen otthont szeretne magának, ha nem lennének gyerekei, majd ezt az ötletet fejlesztette tovább gyerekbarát verzióra, hiszen, ahogy elmondta, az anyák sohasem gondolkozhatnak önzően.


Minta minta hátán

Rhimes egy egész univerzumot épít a fejében a Bridgertonhoz, és ennél inspirálóbb környezetet nem is építhetett volna ahhoz, hogy megálmodja a 19. századi család sarjainak jövőjét és azt a sok drámát. Aprólékosan kell felépíteni ezt a világot, hiszen egy sorozat kezdetén még nem lehet tudni, hogy az egy évados, két évados, netán 18 évad lesz, mint A Grace klinika – és még hol van a vége? Ilyet nem lehet alkotni légből kapott karakterekkel és sekélyesen kidolgozott cselekményhálóval.

Alig várjuk A Bridgerton család új évadát, addig is, csodáljuk meg a zseniális Shonda Rhimes frissen felújított otthonának minden részletét!

A videós túrában benézetünk a többi helyiségbe is:

Nyitókép: Instagram/archdigest