napszemüveges lány mosolyog

6 „életmentő" trükk, amivel nyáron is tartós marad a sminked

Ismerős szituáció: tökéletesítetted a sminked otthon, és elindulsz egy ragyogó nyári szombaton. A napszemüvegedért nyúlsz, és már indulsz is. Aztán érzed: az apró izzadsággyöngyök elkezdenek legördülni az arcodon, majd a napszemüveged is az orrodra csúszik. Tudod, hogy megtörtént − a sminked elkenődött.


Ahelyett, hogy azon gondolkodnál, mit rontottál el már megint, olvasd el a vezető sminkesek tippjeit és trükkjeit a nyári sminkleolvadás megelőzésére. Ezekkel garantáltan a lehető legjobban fogsz kinézni, miközben a kedvenc árnyalatodat viseled. Íme!

​Legyen nyári alapozó készleted!

A napszemüveg önmagában nem okoz izzadást, de viselése melegebb hőmérsékleten hozzájárul a fokozott nedvességtartalomhoz, mivel olyan gátat képez, amely a szemed körül és az orrodon csapdába ejti a hőt. Sharon Becker, az SB Beauty sminkmestere megosztotta, hogy amikor felmelegszik a hőmérséklet, át kell váltanod „tartós és matt alapozóra és krémes korrektorra, mert ezek a termékek megtapadnak a bőrön, és kevesebb esélyt adnak az elkenődésre”. Annak érdekében, hogy az arcod ne tűnjön tortaszerűnek, keress olyan formulákat, amelyek hidratáló összetevőket, például hialuronsavat és nem komedogén olajokat tartalmaznak.

​Készülj fel!

A megfelelő bőrápoláson múlhat, hogy leizzad a sminked, vagy egész nap matt marad. Egy matt hidratáló krém és egy olajmentes SPF a smink alá segít,, hogy ne kerüljön a bőrödre rá plusz olaj. Ha a bőröd a száraz vagy érzékeny oldalon van, keresd a vízbázisú formulákat, mivel ezek hidratálnak. Fordíts nagy figyelmet a formulákra, és győződj meg róla, hogy a termékeid egy családba tartoznak, azaz vagy vízalapúak, olajalapúak vagy szilikonalapúak. A címkék gyors átvizsgálása segít: az első összetevő minden terméken a formula alapja, vagyis ha az a víz, akkor vízalapú termékről van szó. Az utolsó összetevő pedig az, amelyből a legkevesebb van a készítményben.

​Válassz megfelelő eszközöket!

sminkecsetek

Fotó: Unsplash

A sima, egyenletes alap megteremtése elengedhetetlen, ezért ha szilikon- vagy olajalapú termékeket használsz, ecsettel vidd fel, ne nedves szépségszivaccsal, mert azzal nem lesz egyenletes. Míg a vízbázisú termékeket nedves szivaccsal érdemes felvinni, mivel ezeknél az ecsetek csíkokat vagy vonalakat eredményezhetnek.

​A kevesebb több

Lehet, hogy van egy kedvenc alapozó felviteli technikád, a hőség ellenállása érdekében a termékedet pöttyözve vidd fel, és kerüld a dörzsölést és a keverést, ami befolyásolhatja, hogy a sminked mennyire fed. Az orron és az arccsontokon kezdd szemalapozóval azokon a területeken, ahol a szemüveg ülni fog. A szemalapozók tapadósabbak. Hagyd ezt teljesen megszáradni, majd egy púderpamaccsal tegyél rá áttetsző fixáló púdert, és végül fejezd be fixáló spray-vel. Győződj meg róla, hogy ezt a táskádba rejted a nap folyamán történő javításokhoz. Ha a szemöldökfestés mellett döntesz, hagyd ki a púdereket, mivel azok nagy valószínűséggel lemosódnak, és helyette használj egy tartós, alacsony olajtartalmú ceruzát.

​Soha ne sminkelj újra nedves bőrre!

Nagy lesz a kísértés, hogy javítsd a sminkedet, amikor érzed, hogy izzadsz, de a foltos alapozás elkerülése érdekében meg kell várnod, amíg megszárad. Kezdd azzal, hogy törlőpapírral gyengéden felitatod az nedvességet, de ügylej rá, hogy ne dörzsöld! Ha megszáradt az arcod, szivaccsal vagy a tiszta gyűrűsujjaddal javítsd az alapozót, ha szükséges. Ezután ismét fixáld a fixáló púderrel és a fixáló spray-vel.

​Állítsd be a napszemüveged!

Miután az arcodat fixáltad, itt az ideje, hogy a szemüvegeddel is foglalkozz! Kezdetnek az orrpárnákat dörzsöld át alkohollal; ez nemcsak abban segít, hogy a sminked ne ragadjon át, de megakadályozza a szennyeződést is a korábbi viselésekből származó olajjal. Ezután az orrpárnákra és a szemüveged azon területeire, amelyek az arcoddal érintkeznek, vigyél fel egy kis púdert. Az utolsó lépés a szemüveg felhelyezése előtt, hogy közvetlenül a keretre kensz egy kis fixáló spray-t − ez megakadályozza, hogy a szemüveg csúszkáljon és lenyomatot hagyjon az arcodon.

Forrás: Elle

Nyitókép: Unsplash