Fiatal, tökéletes bőrű nő

Ez a tavaszi sminktrend robbantja fel épp a TikTok-ot

A gyönyörűen harmatos arcbőr trendje minden évben kap egy extra csavart.


Már több mint 40 millió megtekintésnél jár a TikTok legújabb trendjének érkező #pearlskin hashtage, mely a gyöngyök finom, fényes csillogásából merít ihletet, valamint a pezsgőszínű, osztrigás színpalettára támaszkodik. A tavalyi év nagy trendjének számító, a csillogásról és a ragyogásról szóló üvegbőrrel ellentétben, a pearl skin vagy gyöngyházfényű bőr kevésbé tűnik nedvesnek ehelyett lágyan selymes és éteribb megjelenést kölcsönöz.

A pearl skin alkalmazása hasonló a highligther-éhez, de néhány apró változtatással. Míg a highlightert hagyományosan az arccsontok teteje mentére kenjük, addig a gyöngyházfényű bőrnél az arccsont almájára és az arccsont mentén, valamint a homlokon is alkalmazzuk. A gyöngyházfényű bőr megjelenése kevésbé csillogó, inkább stroboszkópszerű irizálás.

Az ötlet lényege, hogy a mindennapi, véletlenszerű ragyogás illúzióját keltsük, valami olyasmit, hogy ha valaki lefényképezne, nem tudná eldönteni, hogy viselünk-e sminket vagy ilyen szép a bőrünk.

A gyöngyházfényű bőr hasonló hatást nyújt, mintha CC krémet használnánk. Az alapozó hajlamos újnak és tűnni, miután felvittük, míg ez olyan, mintha egész nap viseltük volna. Érdemes egy pici púdert tenni a T-zónába, valamint bronzosítót és pirosítót is alkalmazni, melyek hozzájárulnak a természetes, kicsit viseltes ragyogáshoz, amire törekszünk. Nem az a cél, hogy fagyosnak tűnjünk a gyöngyházfénnyel.

A krémes termékek segítenek, hogy minden összeolvadjon egymással a természetesebb végeredmény érdekében, és az orcák mentén történő extra ragyogás mellett érdemes highlightert tenni a szemöldökök fölé is

Fontos, hogy a gyöngyházfényű bőr sminkhez egy igazán jó és hidratált alapra van szükség.