2023 felirat, körülötte smink termékek

Fehér szemhéjfesték és csillogás vár minket a tavaszi smink trendekben

Egy új szezon más bőrápolás, hajápolás vagy akár körömszínek után kiált, de amit a legjobban várunk, az a 2023-as tavasz legnagyobb smink trendjei.

Vincent Oquendo sztár sminkmester szerint az emberek sokkal kalandvágyóbbak lesznek a sminkkel idén tavasszal.

„Szerintem ez a TikTok korában élve sokféle módon fog megnyilvánulni."

Persze, most a közösségi médiának köszönhetően minden eddiginél könnyebb megtanulni, hogyan lehet házilag újraalkotni a legújabb sminkelési tippeket és trükköket.

„Több helyen is keresek tavaszi smink inspirációt ebben a szezonban, de azt hiszem, az első számú, hogy a TikTok-ot böngészem. Néhány téma, amire a leginkább számítok, a ragyogó pirosító, a könnyedebb alapozó rutinok és a fehér árnyalatai a szemhéjakon. Ez nagyon különbözik a tavalyi évtől, amikor a narancssárgább és rózsaszínesebb színek voltak népszerűek”

– mondja Emily Gray nashville-i sztár sminkmester.

1. Kevert pirosító

Idén sem búcsúzunk el a különböző pirosítóktól.

„A több árnyalatú pirosítók trendje, amit látok, a 80-as évekre utal, de sokkal hordhatóbb módon. A '80-as évek a merész színekről szóltak a szemeken és az orcákon. Most ezt a koncepciót vesszük át, és alkalmazzuk a sminkelés 'kevesebb több' irányzatában”

– mondja Gray.

Gray és Oquendo is rendszeresen kever két árnyalatot, hogy természetes pírt hozzon létre.

2. Pasztellszínek mindenhol

Oquendo szerint a pasztellszíneket minden elképzelhető módon látni fogjuk tavasszal.

„Még a márkák is előre látják és előre jelzik ezt a termékekkel. Ne féljetek játszani a színekkel árnyékolóként, szemceruzaként, kihangsúlyozásként vagy bármi másként, amit csak meg tudtok álmodni.”

3. Világos vízvonalak

A fehér ceruzával való vonalvezetésről Gray azt gondolja, hogy finom, de ez a technika ragyogóbbá és szélesebbé teszi a szemet. Különösen a kisebb szemeknél szereti ezt a trendet, de a legtöbb szemen tényleg remekül mutat, mondja.

„Ha finomabbra vágysz, használj krém- vagy bőrszínű kihúzót.”

4. Finom kontúrok

A finom kontúrozás mostanában nagyon népszerű, és Gray szerint ez a trend az év során is folytatódni fog.

„A technika során úgy formázunk, hogy közben nem maradnak hatalmas, el nem kevert csíkok az arcodon. Egyszerűen csak kontúrozz bármilyen alapozó előtt, keverd el, majd használd az alapozót. Fordítottnak tűnik látszik, de csodálatos, lágy hatást ad az alapozónak”

– teszi hozzá Gray.

5. Fehér szemhéjfesték

Gray odavan a fehér szemhéjfesték trendért, mivel az élesebbé teszi a sminket.

„Fogj egy fehér árnyékolót egy lapos szemhéjfesték ecsettel. Pakold a színt a szemhéjra, majd fogj egy bolyhos blending ecsetet, és oszlasd el a szem külső szélei felé”

Hozzáteszi, hogy onnantól kezdve könnyű felépíteni a színt, vagy akár egy kontrasztos árnyalatot is hozzáadni, hogy a szemet feldobja.

6. Csillogás, csillogás, csillogás

Ami az arcszínt illeti, Oquendo azt jósolja, hogy a természetes finishek mindenhol jelen lesznek.

„Rengeteg kérést kapok arra, amit stratégiai fénynek nevezek. Ez az a fényesség, amelyet nagyon tudatosan helyezünk el, majd lényegében besütjük az alapozó többi részét.”

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock