Gyönyörű fiatal nő sminkben virágokat tart az arcához, portré

4 tavaszi-nyári sminktrend, amiket kötelező kipróbálnod!

Ahogy az első napsugarak előbújnak és táj virágba borul érzünk egy kis késztetést arra, hogy ne csak a ruhatárunkat, hanem a sminkrutinunkat is újra gondoljuk. A matt hatást ilyenkor felváltja a csillogás és a bátrabb, élénkebb színek. Lássunk 4 tavaszi-nyári sminktrendet, amikkel ragyoghatsz idén!


Merész pír

A következő két szezonban a merész pirosító trend garantáltan nagyot fog szólni. Mivel a tudatos bőrápolás keretein belül megtanultuk, hogy arcunkat jobban tesszük, ha minél magasabb faktorszámú fényvédővel védjük, így kénytelenek leszünk sminkkel megadni az üde pírt orcáinknak. Minél krémesebb állagú pirosítóval tesszük ezt, annál garantáltabb a természetes csillogás.

Színes szemhéjtus

Egy egyszerű, de feltűnő újítás, amivel azonnal hűvös frissességet adhatsz a sminkednek. Cseréld le a szokásos (és már unalmas) fekete szemhéjtust egy a tónusaidnak megfelelő színre. Mivel idén a pasztell és a neon színek is divatosak, így mindkettő közül bátran választhatsz, a lényeg csupán az, hogy légy merész!

Mézes ajkak

A „lip oil”, azaz az olajos ajkak hashtag a TikTok-on már 1,2 milliárd megtekintésnél jár, ami jól bizonyítja, hogy jelenleg dübörög ez a sminktrend. Bátran kijelenthetjük, hogy a mézes ajkak az idei tavasz-nyár szezon legnépszerűbb trendje. Csupán annyit kell tennünk, hogy beszerzünk egy extrán fényes, csillogó ajakápolót, vagy szájfényt, majd ezzel koronázzuk meg a szánk festését.

Alákontúrozás

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egyik legműködőképesebb TikTok-sminktrend a Hailey Bieber sminkese által is ismert alákontúrozás.

Ez egy roppant egyszerű sminktrükk, amivel sokkal természetesebb, lágyabb vonásokat kaphatunk. Bár korábban azt tanulhattuk a sminkfluenszerektől, hogy a kontúrozást minden esetben az alapozás után kell elvégezni, Mary Phillips sztársminkes bebizonyította, hogy sokkal szebb végeredményt érünk el, ha a sorrendet megcseréljük. Ennek fényében először erősen kontúrozunk, majd azt egy ecset segítségével eldolgozzuk, és már mehet is rá a lágy, vékony rétegű alapozó. Az eredmény garantáltan Hailey Bieberes lesz!

Nyitókép: Shutterstock

(Glamour)