Ezeket a tanácsokat mindenképp fogadd meg, ha követnéd a sminktrendeket!

Ezeket a tanácsokat mindenképp fogadd meg, ha követnéd a sminktrendeket!

Gyakorta eskünk abba a problémába, hogy szinte már üldözve kergetjük az aktuális sminktrendeket. Ez a probléma a tökéletesség illúziójából eredeztethető, abból a képből, amit a közösségi médián keresztül tolnak az arcunkba. Fontos azonban tisztában lennünk azzal - akár esküvőre, egy első randira, esetleg egy bulira készülünk –, hogy a tökéletesség nem az Instagramon kezdődik és nem is ott ér véget.


Képernyő vs. valóság

Először is soha nem szabad elfelejtenünk, hogy az, amit a közösségi oldalakon, címlapokon, esetleg filmekben látunk, mindig egy hosszas folyamat végeredménye. A sminkesek és fodrászok akár órákat is képesek azon dolgozni, hogy a végeredmény természetes hatást keltsen a képernyőn, az fotósok által végzett utómunkálatokról pedig még szó sem esett. Pontosan ezért kijelenthető, hogy a média által vállunkat nyomó teher nem természetes. Ihletként használjuk, amiket itt látunk, ne pedig példaként.

A sminkmester tapasztalata

Ha van rá lehetőségünk, mindenképp vágyott smink elkészítése előtt mindenképp látogassunk el sminkeshez. És hogy miért? Saját elvárásunk szubjektív, a sminkes véleménye viszont objektív. Ő lesz az, akinek a véleménye – szakmai hozzáértésből és tapasztalatból adódóan – közelebb esik majd a valósághoz. Tudni fogja, mi előnyös számunkra, valamint, hogy mire kell majd figyelnünk:

  • milyen színtípusba tartozunk (hajunk, bőrünk és szemünk színe);
  • milyen az arc-, illetve szemformánk;
  • továbbá életkorunk is befolyásoló tényező, ebből kifolyólag pedig bőrünk állapota is.

Mindenki arcát fel lehet dobni gyönyörű sminkekkel, de fontos, hogy adott életszakaszban a megfelelő termékeket használjuk.


A döntés

Kerüljük el a kényszervásárlást, főleg akkor, ha csak azért tennénk, mert kedvenc sztárunk biztat erre minket. Kortól és munkahelytől függetlenül, keressünk fel egy szakembert, aki segít megtalálni számunkra az arctípusunkhoz tökéletesen passzoló termékeket. Fontos, hogy ne féljünk segítséget kérni a sminkmesterektől, hiszen ők tudják majd megtanítani nekünk, hogyan használjuk precízen és magabiztosan az adott termékeket. Ismerjük meg a saját arcunkat, stílusunkat, fedezzük fel magunkat. Ugyanis a smink egy fegyver, egy magabiztos nőnél pedig semmi nem vonzóbb.