Korrektort a szeme alá kenő nő

Mutatós trükk terjed a TikTokon a szem alatti karikák eltüntetéséről

Már egy kattintással számos sminkelési trükköt találhatunk azonnal szinte bármire. Egyre többen osztják meg ilyen-olyan fortélyaikat a közösségi médiában, legyen szó a pattanások vagy szem alatti sötét karikák eltüntetéséről. Utóbbival kapcsolatban új trendőrület bukkant fel a TikTokon, egy sminkmesternek köszönhetően, amely futótűzként terjed az interneten.


Egy, a TikTokon paintedbyspencer néven megtalálható sminkmester nyolc másodperces videójából indult ki az új őrület a platformon. Ennek lényege annyi, hogy a hogy a szem alatti karikákat elhalványító korrektorhoz pirosítót kever.

„Ha nem kevered a pirosítót a szem alatti területedre, akkor lemaradsz – csak úgy mondom”

– osztotta meg a titkot Spencer.

Egy másik videóban a sminkmester elmagyarázta, hogy a rózsaszín, barack vagy korallpiros pirosítók kiválóan alkalmasak a szem alatti, nem kívánt, kékesszürke árnyalatok eltüntetésére (ez a technika általában színkorrekcióként ismert).

Egy másik sminkmester, Lauren Purvis szerint ezzel a trükkel úgynevezett lifting hatást érhetünk el az arcon és ragyogó szem alatti részeket.

Ezt általában aláfestésnek szoktuk hívni, ami feldobja az arcot, és egyúttal színt is ad hozzá”

– magyarázza.

A poszt után nem sokkal az influenszerek és a TikTok-felhasználók is elkezdték kipróbálni a módszert.

„A folyékony pirosító keverése a concealeremmel megváltoztatta az életemet”

– írta egy influenszer, miután maga is alkalmazni kezdte a trükköt.

@makeupbyalissiac Mixing liquid blush with my concealer has changed my life #BeautyHacks #BeautyReview #makeuptutorial ♬ Under Eye Blush - SPENCER

Purvis szerint azonban az arcszín kulcsszerepet játszik a trend kipróbálásában.

„Ha valaki világos vagy közepes bőrtónusú, akkor szerintem a pirosító és a korrektor keverése tökéletesen működik, hogy megadja a lifting hatást. A mélyebb bőrtónusúaknál imádom a pirosító magasra helyezését az arcon. Egyszerűen csak vidd fel a pirosítót magasabbra az arcodon ugyanezért a hatásért”

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock / puhhha