„Micro French" manikűr

A „Micro French" a tavasz körömtrendje − otthon is könnyen elkészítheted

Ha a "francia manikűr" szó hallatán a tökéletesen ápolt, lecsupaszított körmök jutnak eszedbe, nem tévedsz: az 1930-as évekbeli megjelenése óta a felnőtt kifinomultság szinonimájává vált. Gondold újra mindezt a „Micro French" manikűrrel!


A „Micro French” kifejezés egyre nagyobb teret nyer, a TikTok-on már közel 300 millióan látták, és napról napra új színek és textúrák jelennek meg, ahogy arról a Glamour is beszámolt − arról nem is beszélve, hogy egy sor híresség is népszerűsíti a trendet, Hailey Biebertől Jennifer Lopezig.

​Mi is az a „Micro French" manikűr?

Ez a klasszikus francia manikűr modern és finom változata. A vastag fehér hegy helyett jellemzően egy vékony, finom vonalat fest a köröm széle mentén, ami finomabb, egyedi megjelenést kölcsönöz. Bár a hagyományos francia manikűr kifinomultságából és egyszerűségéből táplálkozik, az esztétika kreatívabb és szórakoztatóbb, mivel általában valamilyen színpompás vagy alternatív textúrával dobják fel.

Mi a különbség a „Micro French” és a francia manikűr között?

A fő különbség a hegy szélességének mérete. Ha rövidek a körmeid, a „Micro French” megnyújtja őket. A hosszabb körmökön pedig nyugodtan kísérletezhetsz különböző textúrákkal és effektekkel, viselheted minden nap, különleges alkalmakra vagy akár az irodában is.

​Miért divatos tavasszal a „Micro French” manikűr?

Ez egy finom, kifinomult dizájn, amely rengeteg testreszabási lehetőséget biztosít: krómozás, színpompa, csillámok. Egyszerű módja annak, hogy új színekkel vagy textúrákkal kísérletezzünk anélkül, hogy elköteleznénk magunkat egy merész eredmény mellett. Középutat kínál a figyelemfelkeltő körömdíszítés és a visszafogott megjelenés között. Jól illeszkedik a „clean girl" trendekhez is, mivel annyira rendezett és elegáns.

​Hogyan készítsd el otthon a „Micro French” manikűrt?

A szükséges eszközök:

 • Körömreszelő
 • Vattapamacs
 • Vékony liner ecset
 • Konyhafólia
 • Körömlakklemosó
 • Alaplakk
 • Semleges színű körömlakk
 • Kontrasztos körömlakk a francia hegyhez
 • Fedőlakk

​Útmutató a „Micro French” manikűr elkészítéséhez:

 1. Távolítsd el a régi lakkot, és reszeld a körmöket a kívánt hosszúságúra és formára.
 2. Vidd fel az alaplakkot a körmödre, és hagyd megszáradni.
 3. Ha az alaplakk megszáradt, vidd fel a kiválasztott körömlakk színét is. Az áttetsző és semleges árnyalatok népszerűek!
 4. Ezután öntsd a kiválasztott tip színű körömlakkot egy darab konyhai fóliára, mártsd bele a vékony liner ecsetet, és járd körbe a köröm szélét. Top tipp: Ha nehezen tudsz egyenes vonalat húzni, próbáld ki körömszalaggal.
 5. Használj körömlakklemosóba mártott vattapamacsot, hogy eltüntesd a bőrön maradt hibákat vagy lakkot.
 6. Ha az összes lakk megszáradt, add hozzá a fedőlakkot, ez segít lezárni a dizájnt, és fényes felületet ad.
Nyitókép: Shutterstock