Száját csücsörítő nő

Létezik természetes hatású ajakfeltöltés?

A természetes ajakfeltöltésre vonatkozó Google-keresések száma 250%-kal nőtt, ami azt mutatja, hogy bár a dúsabb ajkak iránti igény megmaradt, a túlzásba vitt, mesterséges esztétika egyre inkább a háttérbe szorul.


Dr. Dai Dianni Dai esztétikai orvos szerint az ajakfeltöltést tévesen a túltöltött megjelenéssel társítják, de ha egy képzett szakember végzi, nem lesz túlságosan feltűnő, csak gyönyörűen kiegyensúlyozott.

„Nemcsak azt vesszük figyelembe, hogy hogyan néznek ki az ajkak, hanem azt is, hogy az ajakfeltöltés hogyan fogja kiemelni és kiegyensúlyozni az egész arcot, és stratégiailag helyezzük el – együttműködve az ajkak természetes kontúrjaival. Nem mindig csak a térfogatról van szó, finoman fokozhatja az Ámor- ívet, vagy szimmetria megteremtése érdekében is hozzáadható.”

Ha azt fontolgatjuk, hogy elvégeztetjük az eljárást, ne feledjük, hogy a minőségről és nem a mennyiségről van szó, és a túltöltés elkerülése érdekében csak szakképzett orvoshoz menjünk. Győződjünk meg arról is, hogy minden szükséges információval rendelkezünk, így nem érhet annyi meglepetés.

Dr. Tijion Esho kozmetikai orvos szerint van egy nagyon speciális arány, amit kérni kell, és ami a legtermészetesebb megjelenésű ajkakat biztosítja.

„A tökéletes ajak 1:1 arányú lesz a felső és az alsó ajak külső sarkai között. Az ajak közepe és a külső sarok között 2:1 legyen. Ez biztosítja az aszimmetrikus egyensúlyt, és az arcodnak leghízelgőbb formát”

– tanácsolja.

Melyik ajakfeltöltő a legjobb?

Hajlamosak vagyunk az összes töltőanyagot egy csoportba sorolni, és sosem foglalkozunk igazán az injekciós kezelések során általánosan használt különböző anyagokkal. Sokféle töltőanyag létezik, és attól függően, hogy melyiket választjuk, más-más hatást érhetünk el.

„Fontos, hogy a felhasznált anyag állaga megegyezzen az ajak természetes nyálkahártyájával, különben nem fog természetesnek tűnni, valahányszor a páciens mozgatja az ajkát”

– magyarázza Esho.

Hová kell beadni az ajakfeltöltő anyagokat?

Az ajakfeltöltés injekcióval történő megnagyobbításakor Esho szerint az orvosnak az ajkak meghatározott részeire kell összpontosítania, hogy természetesnek tűnő eredményt érjen el.

„Minden ember egyedi, ezért a kezelőorvosának az Ön igényeihez kell szabnia az ajakfeltöltést. Bizonyos esetekben a felső és alsó ajak arányainak kiegyenlítésére, a szegélyek definiálására, vagy akár egy korábbi kezelés jó kiegészítése is lehet”

– teszi hozzá Dianni.

Van-e megfelelő mennyiségű ajakfeltöltő?

Esho szerint, bár ez a természetes ajak méretétől függ, soha nem kell 1 ml-nél többet használni egyetlen kezelés során, Dianni szerint pedig bizonyos esetekben 0,5 ml is elegendő.

„Az első kezelésen részt vevő páciensek kérhetnek fél ml ajakfeltöltő anyagot, ami aprócska mennyiség, de segíthet azoknak, akik kicsiben akarnak kezdeni, és aztán építkezni.”

Bár egyesek kellemetlen érzést érezhetnek a töltőanyag befecskendezésekor, ez általában nem okoz olyan erős fájdalmat. Hogy mennyi ideig tart az ajakfeltöltés hatása, az az életkortól és az ajakfeltöltő anyag mennyiségétől függ, de a szakértők szerint 6-12 hónap közötti időtartamra számíthatunk, mielőtt szükség lenne az ismétlésre.

Gyógyulási idő

Az ajakfeltöltés egyik vonzereje, hogy nem hosszú a gyógyulási idő a kezelés után, különösen, ha valaki természetes megjelenésre törekszik, ahol csak egy kis mennyiségű töltőanyagra van szükség.

„Általában az ajkak duzzanata az azt követő reggel a legrosszabb, de ennek 2-3 nap után csökkennie kell, és a duzzanat két hét alatt teljesen eltűnik”

– mondja Dr. Dianni.

Bizonyos egészségügyi állapotok, például véralvadási zavarok és aktív fertőzések, például ajakherpesz kizárják az ajakfeltöltő injekciókat.

Töltőanyag vándorlás

Ebben az esetben a töltőanyag kimozdult a kezelt ajakterületről, bár ez gyakoribb az arc vagy a könnycsatornák területén, és ennek megelőzésére új töltőanyagokat fejlesztettek ki. Egyértelműen érezni fogjuk, ha ez történik, mivel ez puffadt felső ajakként vagy az ajak széle és az ajakszegély feletti vagy alatti határvonal hiányaként jelentkezhet.

Van alternatívája az ajakfeltöltésnek?

Bár az ajkak arányát nem tudjuk olyan könnyen kiegyenlíteni, vannak más kezelések, melyeket az ajkak formájának és textúrájának javítása érdekében használhatunk.

Van néhány új lézer, amely újra felszínre hozza az ajkakat, hogy nagyobbá tegye őket, és most már skinboosterek is használhatók az ajkakra, mivel ha hidratálják az ajkakat, akkor azok dúsabbak lesznek.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock