Mi az a metrópóló? Vírusként terjed ez a trend a TikTok-on

Mi az a metrópóló? Vírusként terjed ez a trend a TikTok-on

A „metrópóló-jelenség” az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált. De mit is jelent ez pontosan?


A szóban forgó trend lényege, hogy a nők összefognak, hogy elkerüljék a férfiak zaklatását. A „metrópólók" egyszerűen olyan bő pólók, amelyek az öltözék fölé kerülnek. A jelenség New Yorkból indult, de már az Egyesült Királyságban is kezd elterjedni.

Sophie Milner divatinfluencer egy videót posztolt, melynek címe:

Az outfit versus az az öltözék, amit a metrón viselek, hogy ne zaklassanak és ne bámuljanak a görények.

Ez is érdekelhet: Imádják a TikTok új mocktail-trendjét a rossz alvók

A poszt kommentszekciójában nők százai osztották meg tapasztalataikat, ahol hasonló negatív élményekről, és a saját praktikáikról is meséltek.

Azonban egyesek a dolog hátulütőjére is felhívták a figyelmet. Eliza Hatch, a Cheer Up Luv-tól az Instagramon például ezt mondta:

Most szeretném tisztázni , hogy egyáltalán nem utálom ezeket a videókat, szerintem ezek zseniális beszélgetésindítók. De egyben komor emlékeztetők is, hogy még mindig számot kell adnunk a személyes biztonságunkról, még mindig figyelnünk és felügyelnünk kell a saját testünket, és még mindig megtagadják tőlünk a szabadságjogokat, hogy azt viseljünk, amit akarunk, még a fullasztóan forró városi nyarakon is.

Az előbbi sorokat sajnálatos módon alátámasztja, hogy 2019-ben a The Independent számára végzett felmérés szerint a férfiak 55%-a úgy véli, hogy „minél feltűnőbb ruhát visel egy nő, annál valószínűbb, hogy zaklatják vagy bántalmazzák".

Forrás: Glamour

Kép: Shutterstock