Tommy Hilfiger és Dee Ocleppo

Nem fogod elhinni, ki készítette a Tommy Hilfiger új kapszula kollekcióját

A Tommy Hilfiger tett egy divatcsavart, és felkérte Greg Laurent, az amerikai tervező Ralph Lauren unokaöccsét egy dekonstruktív kapszulakollekció elkészítésére.


A Tommy x Greg Lauren együttműködés a Hilfiger 2023-as őszi kollekciójának darabjait újragondolva 19 darabot tartalmaz, amelyek mindegyikét Greg és kézműves csapata gondolta újra Los Angelesben.

A kollekcióban a szakadt chino nadrágok cargo nadrágok formájában állnak újra össze, a jellegzetes kamionos dzsekik pedig farmerből és tartánból készültek.

Greg Lauren \u00e9s Elizabeth Berkley

Fotó: Getty Images

Az oxfordi ingek piros-fehér-kék címkékkel büszkélkedhetnek, amelyeket egyetemi kabátokból vettek át, egy rövidnadrág pedig más egyetemi kabátokból származó tengerészkék és sárga textíliákat tartalmaz. Egy alaszkai puffer alsó feléhez többletanyagokat használtak, egy kivágott pulóver pedig eklektikus kötött anyagokból terveződött újra.

Mindig is tiszteltem Greg figyelmét a részletekre, valamint az ízlését és tehetségét. Dekonstruált művészete elmossa a klasszikus és a kortárs közötti határt. Hasonló dolgokban találunk inspirációt és szépséget − a rusztikus amerikaiságtól a modern előkészületekig. Az egész arról szól, hogy újraértelmezzük a klasszikusokat, hogy frissnek érezzük őket

− mondta Hilfiger a WWD-n keresztül egy nyilatkozatban.

Greg hozzátette:

A Tommy Hilfiger az örökség friss megközelítését testesíti meg, és teszi aktuálissá. A célom ebben az együttműködésben is az volt, mint mindig, hogy meglévő darabokat vegyek, dekonstruáljam őket, és valami újat alkossak. Tetszett az ötlet, hogy adott egy doboznyi klasszikus Tommy Hilfiger-darab, és azzal az anyaggal kell dolgoznom.

A Tommy x Greg Lauren kollekció még ezen a héten megjelenik a kiválasztott kiskereskedőknél. Minden egyes darab nagyjából 20 számozott példányra lesz limitálva, az árak pedig 350 USD (125 ezer forint) és 3500 USD (1,2 millió forint) között mozognak.

Forrás: Hypebeast

Nyitókép: Getty Images