Totoro – A varázserdő titka részlet

Ünnepeljük ezekkel a titokzatos Totoro táskákkal Mijazaki utolsó filmjét

Mijazaki Hajao nyolcvan éves kora ellenére nem tud megbarátkozni a nyugdíjas életformával, néhány napja bejelentették, hogy készíteni fog még egy utolsó filmet. Addig is, a rajongói örülhetnek ezeknek az aranyos táskáknak a Portertől, melyekre legnépszerűbb karaktere, Totoro került.

Mijazaki minden idők egyik legnépszerűbb animátora Walt Disney mellett. Meséit elmondása szerint gyermekeknek szánta, viszont a felnőttek számára is bőven tartogatnak izgalmakat, kalandokat és extra mondanivalót. Először 2013-ban hagyta ott a munkát, viszont elég gyorsan, három évre rá visszatért, hogy segítsen a How Do You Live? című film munkálatai során. Láthatóan vannak olyanok, akik nem tudnak egy helyben maradni és tétlenül tölteni a napokat. Most, 80 évesen újra munkába áll, hogy elkészítse tervek szerint most valóban utolsó filmjét.

Legnépszerűbb meséi között vannak számon tartva a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota, a Kiki – A boszorkányfutár és persze a már említett Totoro is.

A történek szerint Kusakabe úr és lányai, Satsuki és Mei vidékre költöznek, ahol különleges lények élnek. Többek között ott él Totoro, aki egy nagy, barátságos szőrmók, akivel a főszereplő gyerekek rendkívül gyorsan összebarátkoznak. Ennek az aranyos lénynek a kinézete ihlette meg a japán divatmárkát, a PORTER-t, aki egy teljes kollekciót szentelt ennek a témának. A darabok között lesznek kézi- és hátitáskák, valamint pénztárcák is.

A márka idén nagy hangsúlyt fektetett az együttműködésekre: dolgoztak KAWS-szal, a Buzz Ricksonsszal, G-SHOCK-kal és JJJJOUND-dal közösen is. A Totoro kollab viszont minden eddigit felülmúlhat népszerűségben — írta a Highsnobiety.

A brand fontosnak érezte kiemelni, hogy egyáltalán nem a rendező visszatérése miatt csinálják meg ezeket a termékeket, hiszen ez csupán egy szerencsés véletlen, valamint a darabokat ugyanolyan praktikusnak és minőséginek ígérik, mint az eddigi munkáikat. A táskákat egyelőre nagy titkolózás övezi, a hivatalos bemutató december 10-én lesz.


Nyitókép: Flickr