Ollóval a haját vágni készülő nő

Ezt az új menő frizurát muszáj kipróbálnod

Új szépségtrend van kibontakozóban.

Az idei nyár egyik nagy kedvence lehet a Bell-Bottom Cut nevű frizura. Egy ideje már észrevettük, hogy ez a forma felbukkan a közösségi oldalakon, és a látvány magáért beszél.

A Bell-Bottom Cut egy A vonalú vágást (amely az arccsontok körül nehezebb és volumenesebb, mielőtt széles, kifelé nyúló végekbe nyúlik) kever egy pár ível, függöny frufruval. A kettő együtt lágyan ívelt, harang alakú keretet ad az arcnak, innen az elnevezés.

Ez a frizura is a retro 70-es, 90-es és 00-as évekbeli utalásokat némi modern finomsággal. A függöny frufru tincsei és a felhajtott alja (amelyek a divatos harangfenekű farmerek előtt tisztelegnek) a 70-es évek hangulatát idézik, míg a középhosszú, kúpos rétegek a 90-es és a 00-as évekre utalnak, csak ezúttal kicsit finomabb és visszafogottabb, ami a lenövesztést könnyedebbé teszi.


Bár a Bell-Bottom Cut minden hajhosszon működik, különösen jól illik a midi vágásokhoz, amelyek a kulcscsont körül állnak meg, hogy a forma teljes terjedelmét kihasználhassuk. Ennek ellenére láttunk már XXL-es, harang alakú vágásokat, sőt, még harang alakú bobokat is, amelyek csodásan néznek ki.

Ami a formázást illeti, a frizura elég textúrával rendelkezik ahhoz, hogy a hétköznapokon is megállja a helyét, de ahhoz, hogy valóban maximalizáljuk a formát, érdemes kéznél tartani a hajszárítót.

Tanielle Jai haj- és sminkmester elárulta, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a vágásból.

„Hiszem, hogy az előkészítés kulcsfontosságú, amikor a hajban volument, textúrát és mozgást hozunk létre”

– magyarázza.

Jai első lépésként a hővédő spray-t ajánlja, amivel előkészíti a hajat, amelyet minden egyes részen átfújt. Ezután egy volument fokozó hajhabot használ.

„Erősen a tövekre koncentráltam, majd átfésültem a középső részeken. Minden egyes hajszakaszt megszárítottam (a hő aktiválja a terméket), és mindig a töveket fújom felfelé, hogy elérjük a volument. Miután az összes hajat kifújtam, a legnagyobb csavarómmal az összes hajat forró szerszámmal kezelem, majd minden egyes részt tépőzáras tekercsek köré tekerek”

Jai az archoz legközelebb eső oldalaknál az arc felé tekeri a hajat, hogy a hajtöveket magasan tartsa. A frufrut azonban leválasztja, és azt a hajat az arctól távolabb tekeri.

Szerinte a legfontosabb, hogy ne siessük el a dolgot, hagyjuk a hajat kihűlni a hajcsavarókban, mert ez rögzíti azt a helyén. Ezután fújjuk be enyhén hajlakkkal.

Miután eltávolítottuk a hajcsavarókat, egy puha sörtéjű kefével menjünk át a hajunkon.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock