A Cameron Anderson által tervezett, Ausztrália szélén álló házikó

A természet szerelmeseinek találták ki ezt az újrahasznosított anyagokból készült házat

A béke szigete az Ausztrália szélén fekvő házikó.


Cameron Anderson elsődleges szempontja a környezettudatosság volt ennek az Airbnb-háznak a tervezésekor. A levendulamezők és mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő, negyven négyzetméteres lakás tökéletesen illeszkedik a tájba. A kabinszerű építmény északi fekvésű, ahol a legnagyobb napenergia tárolható és újra felhasználható. Az ablakok és ajtók ezzel szemben déli irányban helyezkednek el, hogy természetes szellőzést biztosítsanak a forró napokon, és biztonságosabb szigetelést nyújtsanak a hűvösebb éjszakákhoz.

Andersonék a gazdaságban fellelhető, valamint megmaradt anyagokat használták fel fő építőanyagként, így újrahasznosított téglák és fa panelek borítják a padlót és a mennyezetet. Minden bútor fából vagy téglából készült, például az ágy kézzel készített fejtámlája is, melyhez a téglákat a szomszédos gazdaság régi épületéből szerezték. A támla elválasztóként is szolgál a belső részek között.

A napelemes megoldás mellett a vízellátást egy hatalmas tartály biztosítja, amely 40 ezer liter vizet tárol. Ezekkel a megoldásokkal a kis ház tökéletes választás lehet azok számára, akik kicsit kiakarnak szakadni a mindennapi élet nyüzsgéséből.

(designboom)